Съединените щати призовават Съвета за сигурност на ООН да призове

...
Съединените щати призовават Съвета за сигурност на ООН да призове
Коментари Харесай

САЩ и Русия са внесли в Съвета за сигурност проекторезолюции за Венецуела 

Съединените щати приканват Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да призове публично за свободни и почтени президентски избори с интернационалните наблюдаващи във Венецуела, заяви Ройтерс и означи, че това е предиздвикало Русия да внесе конкурентна проекторезолюция.

Дипломати от 15-те страни членки на Съвета за сигурност са се срещнали през вчерашния ден следобяд при закрити врата, с цел да обсъдят направената от Съединени американски щати проекторезолюция. В нея се показва "пълна поддръжка за Националното заседание като единствената демократично определена институция " във Венецуела.

По време на разискването на американския текст Русия, която упрекна Вашингтон, че подкрепя опит за прелом във Венецуела, е предложила различен текст, споделят дипломати. В него се показва "загриженост поради опитите за интервенция във въпроси, които са напълно в границите на вътрешната пълномощия ". Изразява се и "безпокойство поради заканите за приложимост на мощ против териториалната целокупност и политическата самостоятелност " на Венецуела.

Не е ясно дали и по кое време ще бъдат препоръчани за гласоподаване проекторезолюциите. За да бъдат признати, те се нуждаят от гласовете на девет страни, както и да не им бъде наложено несъгласие от Съединени американски щати, Англия, Франция, Русия или Китай, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР