Съединените щати призоваха Сърбия и Косово към диалог и взаимно

...
Съединените щати призоваха Сърбия и Косово към диалог и взаимно
Коментари Харесай

Вашингтон призова Сърбия и Косово към диалог и взаимно признаване

Съединените щати приканиха Сърбия и Косово към разговор и взаимно признание по случай 20-та годишнина от края на разполагането на сили на НАТО за преустановяване на спора посред им, съобщи Франс прес.

"Бе реализиран огромен прогрес, само че работата още не е свършена. Прищина и Белград би трябвало да положат спомагателни старания за постигането на изцяло съглашение, основано върху взаимно признание ", съобщи Белият дом в изказване.

Според Вашингтон разговорът сред Сърбия и Косово е единственият път, по който може да се стигне до същинска самостоятелност. Съединените щати показаха готовността си да дават на Белград и Прищина своята поддръжка в границите на този развой.

Вашингтон прикани Косово и Сърбия да работят неотложно в памет на тези, които са страдали и умирали преди 20 години.

Подобно на множеството западни страни Съединените щати признават Косово, където тяхната известност измежду косовските албанци е голяма. Американското знаме се вижда на всички места, като се изключи регионите, които са обитаеми най-вече със сърби.

Интервенцията на силите на НАТО, почнала през март 1999 година, постави завършек на войната, довела до окончателното раздробяване на Югославия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР