Съединените щати призоваха Белград и Прищина да продължат диалога помежду

...
Съединените щати призоваха Белград и Прищина да продължат диалога помежду
Коментари Харесай

САЩ: Диалогът Белград-Прищина е приоритет и има пълното ни внимание

Съединените щати приканиха Белград и Прищина да продължат разговора между тях след срещата сред двете страни в Брюксел през вчерашния ден, която приключи без резултат, съобщи Танюг, базирайки се на " Гласът на Америка ".

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс е декларирал на конференция нощес, че Вашингтон следи от близко обстановката и предизвиква двете страни да употребяват дейно разговора и да го продължат.

Прайс е показал, че е належащо да бъде даден подтик на полемиката за нормализиране на връзките въз основата на допускане за взаимно признание.

" Уверявам ви, че разговорът има цялостното внимание на американските представители. Това е въпрос, с който самият държавен секретар Блинкън се занимава отдавна ", сподели представителят, определяйки разговора като приоритет.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и сигурността Жозеп Борел съобщи през вчерашния ден, че двете страни не са постигнали съглашение за регистрационните номера на колите и входно-изходните документи по време на новия кръг от разговора Белград-Прищина, състоял се в Брюксел.

Спорът за регистрационните номера на колите и документите за идентичност докара в края на юли до улични барикади и изстрели. Напрежението спадна, откакто Прищина се съгласи да продължи да признава издадените от Сърбия регистрационни номера и документите на косовските жители още 30 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР