Съединените щати предупредиха Турция, че не бива да разширява сътрудничеството

...
Съединените щати предупредиха Турция, че не бива да разширява сътрудничеството
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Турция да не разширява сътрудничеството с Русия в отбранителната индустрия

Съединените щати предизвестиха Турция, че не трябва да уголемява съдействието с Русия в региона на отбранителната индустрия, откакто съветски представител заяви през вчерашния ден за нов контракт сред Анкара и Москва за доставки на съветски системи С-400, заяви електронното издание на турския в. " Сьозджу ".

" Намираме се в обстановка, при която бруталната и неоправдана война на Русия против Украйна прави жизненоважно, в този момент повече от всеки път, всички страни да заобикалят покупко-продажби с съветския защитителен бранш ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс на брифинг за медиите.

" Ще би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи, само че не ни е известно да има някакво ново развиване по този въпрос ", сподели още той.

Прайс не уточни дали доставката на втората партида от съветските зенитно-ракетни системи С-400 ще накара администрацията на президента Джо Байдън да преразгледа проектите си за продажба на военни самолети F-16 на Турция.

ТАСС цитира през вчерашния ден Дмитрий Шугаев, началник на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС), който сподели, че е подписан контракт за доставка на Турция на още зенитно-ракетни комплекси С-400, като документът планува и локализиране на производството на обособените съставни елементи на системата.

По-късно източници от турското министерство на защитата прецизираха във връзка на тези информации, че не става въпрос за ново развиване, а за осъществяване на в началото подписания контракт, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР