Съединените щати подготвят нова военна помощ за Украйна на стойност

...
Съединените щати подготвят нова военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ готвят нова военна помощ за Украйна

Съединените щати приготвят нова военна помощ за Украйна на стойност 1,1 милиарда $, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, базирайки се на американски публични лица, поискали да останат анонимни. Пакетът, който ще бъде разгласен скоро, ще включва реактивни системи за залпов огън Хаймарс и муниции за тях, разнообразни системи за битка с дронове и радари, аварийни елементи, помощ за образование и техническа поддръжка.

Пакетът ще бъде финансиран посредством американската Инициатива за подкрепяне на Украйна (USAI), която дава опция да се купуват оръжейни системи от производителите, а не да се взимат от запасите на Съединени американски щати.

Вашингтон с паника следи проведените от Москва референдуми в окупираните от нея региони на Украйна и приготвя нови наказания против Русия, в случай че Москва анексира тези области след плебисцитите, отхвърлени като фарсови и противозаконни.

След съветското навлизане в Украйна Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ за повече от 15 милиарда $
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР