Съединените щати отричат да подготвят евакуация на дипломатите си от

...
Съединените щати отричат да подготвят евакуация на дипломатите си от
Коментари Харесай

САЩ: Не готвим евакуация на дипломати от Украйна

Съединените щати отхвърлят да приготвят евакуация на дипломатите си от Украйна, оповестява " Спутник ".

Минути по-рано сътрудник на " Фокс Нюз " написа в Туитър, че Държавният департамент на Съединени американски щати е разпоредил на 24 януари да стартира евакуация на фамилиите на дипломатите от американското посолство в Киев, отбелязва news.bg.

За момента няма какво да обявим, уточни представител на департамента.

Той обаче добави, че в случай че Съединени американски щати решат да изтеглят фамилиите на дипломатите си от Украйна, не би трябвало да се чака държавното управление да финансира евакуацията.

По думи на представителя Вашингтон поддържа предизвестието за пътешестване до Украйна на равнище 4 поради ковид. Той предложи на американските жители да наблюдават от близко обстановката в подтекста на напрежението сред Москва и Киев.

В случай че има решение да променим позицията си по отношение на американските дипломати и техните фамилии, жителите на Съединени американски щати не би трябвало да чакат, че изтеглянето ще се финансира от американското държавно управление, акцентира представителят на департамента и добави, че са налични търговски полети.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР