Съединените щати отказаха да издадат входна виза на руски космонавт,

...
Съединените щати отказаха да издадат входна виза на руски космонавт,
Коментари Харесай

САЩ ядосаха Москва като отказаха виза на руски космонавт

Съединените щати отхвърлиха да издадат входна виза на съветски космонавт, който би трябвало да премине образование в американския галактическия център " Линдън Джонсън ", оповестява РИА Новости, оповестява.

" Без да показват аргументи, Съединени американски щати не са издали входна виза на космонавта на " Роскосмос " Николай Чуб, който би трябвало да лети за задача на Международната галактическа станция напролет на 2023 година Той се готвеше да пътува за Съединени американски щати за присъединяване в подготвителна сесия в Космическия център " Джонсън ", изясни източник, поискал анонимност.

37-годишният Николай Чуб е член на дублиращия екипаж на експедиция МКС-68, чийто полет се възнамерява да се състои през септември тази година с кораба " Союз МС-22 ". Той е и в главния екипаж на задача МКС-69, планувана за пролетта на 2023 година

Обикновено преди полет астронавти от други страни минават подготовка в Звездното градче в Русия, където се срещат с съветския сегмент на Международната галактическа станция. Руските космонавти от своя страна пък се приготвят в галактическия център " Джонсън " в Хюстън, където се срещат с американския сегмент.

Генералният шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин обаче удостовери, че Чуб не е получил виза. Той съобщи, че ще насочи насочва питане до ръководителя на НАСА за този, по негови думи, " случай ".

" Никога не сме си и помисляли да откажем виза на американски астронавт за Звездното градче за подготовката му преди галактически полет. Направеното от американските управляващи с визата на нашия астронавт е рисков казус за съдействието ни на МКС ", безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР