Съединените щати одобриха сделка за 8 милиарда долара като военна

...
Съединените щати одобриха сделка за 8 милиарда долара като военна
Коментари Харесай

САЩ одобри продажба на ескадрила от десетки F-16 за Тайван

Съединените щати утвърдиха договорка за 8 милиарда $ като военна продажба на 66 изтребителя F-16 на Тайван, заяви Агенцията за съдействие в региона на сигурността и защитата.
" Държавният департамент взе решение за утвърждение на възможна задгранична военна продажба съгласно TECRO [Тайбейско икономическо и културно представителство] за 66 самолета F-16C/D Block 70 и обвързваното с него съоръжение и поддръжка за приблизителни разноски от 8 милиарда $ ", се споделя в известие, представено от БГНЕС.
Припомняме, че за 8 изтребителя F-16 България ще заплати на Съединени американски щати 1,2 милиарда $.
Предложената договорка оказва помощ да се обслужват националните и икономическите ползи за сигурността на Съединените щати, като се поддържат напъните на Тайван да модернизира военните си сили и да се поддържа надеждна отбранителна дарба, гласи още известието.
Агенцията за съдействие в региона на защитата на Съединени американски щати също съобщи, че препоръчаната продажба ще помогне за поддържане на политическа непоклатимост, военното равновесие и икономическият прогрес в района.
В петък представителят на китайското външно министерство съобщи по време на конференция, че Съединени американски щати нарушават суверенитета на Китай и се намесват във вътрешните му работи, като дават на Тайван изтребители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР