Съединените щати обявиха нови икономически санкции срещу Русия, както и

...
Съединените щати обявиха нови икономически санкции срещу Русия, както и
Коментари Харесай

Путин - Байдън пред провал, гонят се дипломати

Съединените щати оповестиха нови стопански наказания против Русия, както и изгонването на десетима съветски дипломати, оповестяват международните организации.

Санкциите са в отговор на намесата на Москва в американските президентски избори предходната година, солидна хакерска атака както и други враждебни действия, обявиха от Белия дом.

Съюзниците от НАТО поддържаха американските наказания. В публикувано изказване на Северноатлантическия съвет се акцентира, че Русия продължава дестабилизиращото си държание, в това число посредством нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Грузия и Украйна.

Посланиците на страните съдружници осъждат отравянето на опозиционера Алексей Навални с " Новичок " и декларират, че всяко потребление на химическо оръжие при каквито и да било условия е нарушаване на интернационалното право.

Същевременно НАТО остава отворена за периодически, фокусиран и логичен разговор, както и за градивни връзки с Русия, когато дейностите на Москва разрешават това, допълват посланиците.

По-рано през днешния ден Кремъл съобщи, че вероятните нови наказания на Съединени американски щати против Русия, които съгласно американския щемпел са неизбежни, няма да благоприятстват организирането на среща сред Владимир Путин и Джо Байдън, предадоха още организациите, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР