Съединените щати обявиха, че са изпратили 2.5 милиона дози от

...
Съединените щати обявиха, че са изпратили 2.5 милиона дози от
Коментари Харесай

САЩ дари 2.5 млн. дози от ваксини срещу коронавирус на Тайван

Съединените щати оповестиха, че са изпратили 2.5 милиона дози от ваксини против ковид на Тайван, три пъти повече от броя дози, които американска делегация даде обещание на острова при започване на този месец.
"Нашето подаяние от 2.5 милиона дози от ваксини против COVID-19 пътува към Тайван. Партньорството на Тайван със Съединени американски щати в областта на опазването на здравето направи допустимо спасяването на животи ", съобщи в Twitter Нед Прайс, представител на американския Държавен департамент.
Тайван, който не членува в Световната здравна организация, бе приветстван в чужбина поради първичната успеваемост, с която реагира на коронавирусната пандемия, като предходната година на острова бяха регистрирани малко случаи на заразяване с вируса.
Тайванската страна, с население от 23 милиона души, се сблъска обаче с нова вълна от случаи на заразяване с ковид и упреква Китай, че попречва опитите на тайванските управляващи да се снабдят с ваксини против инфекцията.
Китай възприема Тайван като една от своите провинции и поставя старания за дипломатическата изолираност на тайванското държавно управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР