Съединените щати обмислят изпращането на допълнителни американски сили на ротационен

...
Съединените щати обмислят изпращането на допълнителни американски сили на ротационен
Коментари Харесай

Алиансът обмисля позициониране на групи в бойна готовност в България и други страни

Съединените щати обмислят изпращането на спомагателни американски сили на ротационен принцип по източния фланг на НАТО при положение на съветско навлизане в Украйна, осведоми БНР. Съобщението е на изданието „ Вашингтон пост “, което се базира на публични източници от Съединени американски щати и Европа.

Алиансът обмисля позициониране на групи в бойна подготвеност в Румъния, България, Словакия и Унгария, показва „ Вашингтон пост “ като цитира неназован посланик на НАТО. Също съгласно дипломата, представен от изданието, всякакво изпращане на военни елементи в тези страни ще зависи от това дали локалното държавно управление е склонно да ги одобри.

Съединените щати към този момент изпратиха две хиляди спомагателни военни най-вече в Полша в отговор на скупчването на съветски войски по границата с Украйна.

В петък стана ясно, че още три хиляди американски военни ще бъдат изпратени в Полша, а хиляда се чака да дойдат в Румъния. Всичко това за усилване наличието на Алианса на изток.

Междувременно диалозите сред водачите не престават, като американският президент Джо Байдън е декларирал на съветския си сътрудник Владимир Путин, че при положение на инвазия Съединените щати и съдружниците ще отговорят бързо, като цената за Русия ще е висока.

Според Белия дом в едночасовия телефонен диалог Байдън е декларирал още, че Америка е подготвена за дипломация, само че и за „ други сюжети “.

Официално лице от администрацията във Вашингтон разказа диалога като „ професионален и всъщност, “ само че лицето също уточни, че не се е стигнало до фундаментална смяна в позициите.

Вашингтон предизвестява, че пълномащабни военни дейности на Русия в Украйна са вероятни всеки един миг. Администрацията също споделя, че не знае дали Путин в действителност е взел извънредно решение за инвазия.

Москва отхвърля да има желание за навлизане в Украйна, само че това не успокоява терзанията на Запада от струпвалите се десетки хиляди съветски военни по украинската граница.

Заради информациите от възходяща заплаха от Русия, Съединените щати, както и европейски страни, в това число България, приканиха жителите си да изоставен Украйна. Подобен апел бе насочен и от Израел. Американското посолство в Киев подреди на по-голямата част от чиновниците си да изоставен страната.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР