Съединените щати няма да стоят със скръстени ръце, ако Иран

...
Съединените щати няма да стоят със скръстени ръце, ако Иран
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Иран с намеса, ако е твърде близо до ядрена бомба

Съединените щати няма да стоят със скръстени ръце , в случай че Иран се приближи " прекомерно близо " до нуклеарно оръжие , сподели специфичният делегат на Съединени американски щати за Иран Роб Мали, оповестява " Ройтерс ".

Коментарът е в изявление, оповестено в сряда преди възобновяването на договарянията идната седмица за обновяване на нуклеарното съглашение от 2015 година

" Ако стартират да се доближават прекомерно близо, прекомерно близо за комфорт, тогава, несъмнено, няма да сме подготвени да седим със скръстени ръце ".

Той не изяснява какво значи " прекомерно близо ", нито дава детайлности за разновидностите на Съединени американски щати в този случай.
 Съединени американски щати предизвестяват с
Съединени американски щати предизвестяват с " други разновидности " за Иран, в случай че дипломацията се провали

Израел пък си резервира правото да се употребява мощ против Техеран

Иран ще се върне към договарянията във Виена със международните сили в понеделник след петмесечна пауза след избора на ултраконсервативния президент Ебрахим Раиси.

Преговорите идват, откакто ръководителят на Международната организация за атомна сила , завърнал се от посещаване в Иран, съобщи, че няма прогрес в договарянията по разногласията по отношение на програмата на страната .

Администрацията на президента Джо Байдън стартира договарянията по-рано тази година с вярата да върне Съединени американски щати към нуклеарното съглашение от 2015 година, разтрогнато от Доналд Тръмп, само че не съумя да реализира съгласие с Иран.

" Готови сме да се върнем към договорката и да премахнем всички наказания , които са несъвместими със договорката. Така че, в случай че Иран желае да се върне в договорката, то има метод да го направи ", сподели Мали.
 МААЕ с следващ опит за напън над Иран поради нуклеарната стратегия
МААЕ с следващ опит за напън над Иран поради нуклеарната стратегия

От организацията към този момент не получават фрагменти от нуклеарните обекти

" Ако не желае да се върне в договорката, в случай че продължи да прави това , което наподобява, че прави в този момент, а точно да дърпа крайници на нуклеарната дипломатическа маса и да форсира темпото , когато става въпрос за нуклеарната стратегия, в случай че това е пътят, който са избрали, ще би трябвало да реагираме съгласно с това . "

Преговорите се водят индиректно, като делегат на Европейски Съюз се движи сред Мали и иранската делегация, която отхвърля да се срещне лице в лице с представителя на Съединени американски щати.

Иран изиска унищожаване на всички наказания , само че администрацията на Байдън споделя, че разисква единствено ограниченията, наложени от Тръмп като част от отдръпването от нуклеарното съглашение, в това число внезапна едностранна възбрана на Съединени американски щати за всички други страни да купуват основния ирански експорт на нефт.

Израел, който гневно се опълчи на съглашението от 2015 година, контрактувано от президента Барак Обама, организира акция против Иран и заплаши с военни дейности .

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън приказва за " други варианти ", макар че Мали в изявлението загатва, че Съединени американски щати мислят на първо място за стопански напън.
 Израел даде нов знак за евентуална ескалация на спора с Иран
Израел даде нов знак за евентуална ескалация на спора с Иран

Страната е безапелационна, че няма да се обвърже с нова нуклеарна сделка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР