Съединените щати няма да допуснат спорният проект за газопровод Северен

...
Съединените щати няма да допуснат спорният проект за газопровод Северен
Коментари Харесай

САЩ няма да допуснат "Северен поток-2" да се отразят на отношенията им с Германия

Съединените щати няма да позволен противоречивият план за газопровод " Северен поток-2 " сред Русия и Германия да навреди на връзките с Берлин, съобщи във вторник американският министър на защитата Лойд Остин, представен от " Франс прес ".

" Изразихме нашето опълчване на тази договорка и въздействието, което тя фактически ще окаже на Русия. Но няма да позволим на този въпрос да попречи на връзките, които имаме с Германия ", сподели той по време на посещаване на Берлин. " Ще продължим да работим с Германия и останалите съдружници в района, с цел да укрепим нашите съюзи и да продължим да вървим напред. "

Германия от дълго време нервира съдружниците си с упоритата си отбрана на плана „ Северен поток 2 “. Газопроводът за 10 милиарда евро (11 милиарда долара) под Балтийско море ще удвои доставките на съветски природен газ до Германия, най-голямата стопанска система в Европа. Съединени американски щати и няколко европейски страни са срещу плана, като настояват, че той ще усили зависимостта на Германия и Европейски Съюз от Русия за доставки на газ. Тръбопроводът също по този начин заобикаля Украйна, лишавайки Киев от таксите за пренос на газ.

Администрацията на президента Джо Байдън даде индикации, че е поела ангажимент да съблюдава закона за " Северен поток-2 ", предусещащ наказания, който беше признат през 2019 година при предходния президент Доналд Тръмп.

Въпреки интензивния напън Германия не се отхвърля от плана, който съгласно нея обезпечава по-стабилен и по-чист източник на сила.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР