Съединените щати няма да допуснат спор за противоречивия газопровод между

...
Съединените щати няма да допуснат спор за противоречивия газопровод между
Коментари Харесай

Остин:Споровете за ”Северен поток 2” няма да навредят на връзките САЩ-Германия

Съединените щати няма да позволен спор за спорния газопровод сред Русия и Германия да навреди на връзките с Берлин, съобщи министърът на защитата, заяви Агенция Франс Прес.
" Изразихме нашето опълчване на тази договорка и въздействието, което тя фактически ще окаже на Русия. Но няма да позволим на този въпрос да попречи на страхотните връзки, които имаме със страната Германия ", сподели той по време на посещаване в Берлин. " Ще продължим да работим с Германия и останалите съдружници в района, с цел да укрепим нашите съюзи и да продължим да вървим напред. "
 Байдън назначава специфичен делегат, който да постави завършек на Северен поток-2 Байдън назначава специфичен делегат, който да постави завършек на " Северен поток-2 "
Администрацията на Джо Байдън обмисля кандидатурата на Амос Хохщайн за поста специфичен делегат, който ще би трябвало да контракти Северен по...
Германия от дълго време нервира съдружниците си с упоритата си отбрана на плана „ Северен поток 2 “. Газопроводът под Балтийско море, чието създаване коства 10 милиарда евро, ще удвои доставките на съветски природен газ до Германия, най-голямата стопанска система в Европа. Съединени американски щати и няколко европейски страни са надълбоко срещу плана, като настояват, че той ще усили зависимостта на Германия и Европейски Съюз от Русия за сериозни доставки на газ.
Тръбопроводът също по този начин заобикаля Украйна, лишавайки Киев от директни такси. Администрацията на президента също по този начин алармира, че е поела ангажимент да съблюдава закона за битка със „ Северен поток ”, предусещащ наказания за участващите в реализирането му компании, който беше признат през 2019 година при Доналд Тръмп.
Въпреки интензивния напън Германия не се отхвърли от плана, който съгласно нея обезпечава по-стабилен и по-чист източник на сила, защото се отклонява от въглищата и нуклеарната сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР