Съединените щати наложиха всеобхватни санкции, свързани с Русия, на стотици

...
Съединените щати наложиха всеобхватни санкции, свързани с Русия, на стотици
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Русия заради анексията на украински територии

Съединените щати постановиха всеобхватни наказания, свързани с Русия, на стотици хора и компании, в това число членове на съветския законодателен орган, военни и чиновници на централната банка, в отговор на, с която анексира елементи от Украйна , предава Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е наложило наказания на 14 души в съветския военно-промишлен комплекс, ръководителя на централната банка на страната Елвира Набибулина, членове на фамилиите на висши чиновници и 278 членове на съветския законодателен орган " за това, че са разрешили Русия да организира фиктивни референдуми и за опит за анексиране на суверенна украинска територия. "

Министерството на финансите също издаде насоки, предупреждаващи за нараснал риск от наказания за лица отвън Русия, в случай че дават политическа или икономическа поддръжка на Москва.

Съединените щати започнаха тези ограничаващи ограничения, откакто съветският президент Владимир Путин в петък разгласи най-голямата анексия в Европа от Втората международна война насам, налагайки съветското ръководство над 15% от Украйна.

Русия разгласи анексията, откакто организира в окупираните региони на Украйна. Западните държавни управления и Киев обявиха, че гласуването нарушава интернационалното право и е наложително и непредставително.
 Европейски Съюз осъди съветската анексия Обновена
Европейски Съюз осъди съветската анексия

Блокът " в никакъв случай няма да признае противозаконните референдуми "

" Няма да стоим безучастно, до момента в който Путин се пробва с машинация да анексира елементи от Украйна ", сподели министърът на финансите Джанет Йелън в изказване.

В новите санкционни описи попадат съветският вицепремиер Александър Новак и 278 членове на съветския законодателен орган.

Държавният департамент на Съединени американски щати също по този начин наложи визови ограничавания на повече от 900 души, в това число членове на съветската и беларуската войска и " подставени лица на Русия за нарушение на суверенитета, териториалната целокупност и политическата самостоятелност на Украйна ".

В обвързван ход Министерството на търговията на Съединени американски щати прибавя 57 предприятия към своя черен лист за експорт в Съединени американски щати. Ведомството също по този начин ще обясни, че рестриктивните мерки на Съединени американски щати върху износа за Русия могат да се ползват за субекти в други страни, които поддържат военния и индустриалния бранш на Русия и Беларус посредством доставка на неразрешени технологии и други продукти, неразрешени от Съединените щати и 37-те страни, въвели сходни ограничавания.
 Никога, в никакъв случай, в никакъв случай! - Байдън няма да признае съветската анексия
Никога, в никакъв случай, в никакъв случай! - Байдън няма да признае съветската анексия

Белият дом обмисля нови санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР