Съединените щати наложиха санкции срещу пет обекта и четирима граждани

...
Съединените щати наложиха санкции срещу пет обекта и четирима граждани
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на фирми и физически лица за връзки с Ислямска Държава

Съединените щати постановиха наказания против пет обекта и четирима жители на Турция, Афганистан и Сирия поради връзки с терористичната група Ислямска Държава /ИД/, се споделя в известие на Министерството на финансите на Съединени американски щати.


„ Днес Департаментът за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите разпознава двама сътрудници за публични поръчки на ИД в Ирак и Сирия и четири компании, свързани с ИД, опериращи в Сирия, Турция и в Персийския залив и Европа за обезпечаване на сериозна финансова и логистична поддръжка за терористичната органицация “, се споделя в известието.

Министерството на финансите също по този начин съобщи, че е подхванало дейности против основаната в Афганистан Организация за обществено подкрепяне Nejaat, която е потребление подправени благотворителни акции като прикритие за улеснение на прехвърлянето на средства и поддръжка на дейностите на ИД в Афганистан.

" Министерството на финансите също предприе дейности против двама висши чиновници, свързани с тази организация ", се споделя в известието.

На 27 октомври президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че водачът на ИД Багдади е бил погубен по време на нахлуване на Съединени американски щати в скривалището му в Сирия, като се е взривил, откакто е бил преследван в тунел без излаз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР