Съединените щати могат да загубят своя искрен съюзник, ако Вашингтон

...
Съединените щати могат да загубят своя искрен съюзник, ако Вашингтон
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ могат да загубят искрен съюзник в лицето на Турция

Съединените щати могат да изгубят своя откровен съдружник, в случай че Вашингтон не промени отношението си към Анкара, съобщи президентът Реджеп Ердоган във връзка случая с американския свещеник Андрю Брансън.

"Турция няма да отстъпи под опасността за наказания. Официалните мнения на Съединени американски щати по този въпрос са "психологическа война “, сподели Ердоган, представен от ТАСС.

Говорителят на Белия дом Хоган Гидли сподели на 26 юли, че Съединените щати ще наложат наказания на Турция, в случай че Брънсън не бъде освободен. Тръмп съобщи, че чака завръщането на пастора в Съединени американски щати и заплаши Турция със наказания, в случай че това не се случи. Подобна позиция изрази и вицепрезидентът Майкъл Пенс.

Ръководителят на турското външно министерство по време на телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео съобщи в петък, че Турция "няма да се пречупи пред каквито и да било закани и върховенството на закона се ползва за всички без изключение. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР