Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна

...
Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна
Коментари Харесай

САЩ изпратиха на Украйна военна помощ за 200 млн. долара

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от контрактувана военна помощ на стойност 200 милиона $. Доставката беше направена единствено часове след края на срещата сред държавния секретар Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен аероплан дойде с 90 тона смъртоносни муниции, предопределени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се споделя, че доставката демонстрира твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самозащита на Украйна.

А във втория по величина град в Украйна - Харков, хората споделят, че се надяват на най-хубавото, само че се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред американското издание "Вашингтон поуст ", че Русия може да се опита да окупира града.

"Да тичам? Не, няма метод! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, в случай че би трябвало ще се включа в защитата на града. "

А съветската държавна телевизия "Россия 1 " оповестява, че от самопровъзгласилата се Донецка република настояват, че Украйна се готви за военни дейности в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни.

"Имаме чудесна украинска сентенция - Изток или Запад - вкъщи е най-добре. "

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е приел покана за среща с английския си сътрудник Бен Уолъс в Москва, оповестява висопоставен източник от Обединеното кралство пред " Франс прес. "

Очаква се през февруари и английският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия посланик Сергей Лавров.

На срещата през вчерашния ден Лавров е споделил пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за личната ѝ сигурност ще има съществени последици. Това оповестява съветското външно министерство.

Блинкън предизвести, че Западът ще отговори съществено и обединено на каквото и да е навлизане на съветски войски в Украйна, само че даде обещание и Москва да получи писмен отговор по настояванията си в областта на сигурността.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР