Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна

...
Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна
Коментари Харесай

САЩ изратиха на Украйна военна помощ за 200 млн. долара

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от контрактувана военна помощ на стойност 200 милиона $. Доставката беше направена единствено часове след края на срещата сред държавния секретар Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен аероплан дойде с 90 тона смъртоносни муниции, предопределени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се споделя, че доставката демонстрира твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самозащита на Украйна.

А във втория по величина град в Украйна - Харков, хората споделят, че се надяват на най-хубавото, само че се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред американското издание " Вашингтон поуст ", че Русия може да се опита да окупира града.

" Да тичам? Не, няма метод! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, в случай че би трябвало ще се включа в защитата на града. "

А съветската държавна телевизия " Россия 1 " оповестява, че от самопровъзгласилата се Донецка република настояват, че Украйна се готви за военни дейности в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни.

" Имаме чудесна украинска сентенция - Изток или Запад  - вкъщи е най-добре. "

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е приел покана за среща с английския си сътрудник Бен Уолъс в Москва, оповестява висопоставен източник от Обединеното кралство пред " Франс прес. "

Очаква се през февруари и английският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия посланик Сергей Лавров.

На срещата през вчерашния ден Лавров е споделил пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за личната ѝ сигурност ще има съществени последици. Това оповестява съветското външно министерство.

Блинкън предизвести, че Западът ще отговори съществено и обединено на каквото и да е навлизане на съветски войски в Украйна, само че даде обещание и Москва да получи писмен отговор по настояванията си в областта на сигурността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР