Съединените щати издадоха заповед за задържане на иранския петролен танкер

...
Съединените щати издадоха заповед за задържане на иранския петролен танкер
Коментари Харесай

САЩ издадоха заповед за задържане на иранския танкер в Гибралтар

Съединените щати издадоха заповед за задържане на иранския петролен танкер " Грейс 1 ". Той беше арестуван на 4 юли до крайбрежията на Гибралтар по съмнение, че транспортна незаконно нефт за Сирия. В четвъртък обаче арбитър в Гибралтар разпореди плавателният съд да бъде освободен.

 © БГНЕС
Заповедта на американското министерство на правораздаването гласи, че танкерът с целия си нефт от 2 милиона барела и сумата от 995 000 $ подлежат на изземване. Парите се намират в сметка на неназована американска банка, която е обвързвана с иранската компания " Глобал трейдинг ".

Според Вашингтон, компанията и корабът са свързани с банкови измами и пране на пари, както и в противозаконен достъп до американската финансова система за да бъдат подкрепени доставки по море за Сирия от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война. Той е разгласен от Съединени американски щати за терористична организация.

След издаването на заповедта ориста на танкера още веднъж става неразбираема. Той беше арестуван преди месец и половина от английски морски пехотинци, по съмнение в нарушение на европейските наказания против петролните доставки за Сирия. В четвъртък обаче гибралтарските управляващи анулираха заповедта за задържането му, макар обжалване в последния миг от страна на Вашингтон и оповестиха, че той може да отплава. Все още няма коментар от страна на Гибралтар за новата американска заповед.

Две седмици след задържането на " Грейс 1 ", Иран задържа в Ормузкия пролив плаващия под английски байрак танкер " Стена Имперо ". Техеран уточни като причина нарушение на интернационалните правила на мореплаване, само че се счита, че действието е в отговор на задържането на " Грейс 1 ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР