Съединените щати искат европейците да отменят забраната за внос на

...
Съединените щати искат европейците да отменят забраната за внос на
Коментари Харесай

САЩ искат ЕС да вдигне забраната за пилешко с хормони

Съединените щати желаят европейците да анулират възбраната за импорт на хлорирано пилешко месо и говеждо от животни, третирани с хормони, в случай че Брюксел желае бърза комерсиална договорка, обявиха в понеделник от Вашингтон.
Предложението ще сигнализира Европа, където опасенията от налагането на потребителите на американските стандарти за сигурност при храните провокираха всеобщи митинги през 2015 година, най-много в Германия, Австрия и Франция, съобщи БГНЕС.
Искането пристигна след опасността от президента на САЩ Доналд Тръмп от предходната седмица да наложи за Европа осакатяващи вносни мита за коли, в случай че Европейски Съюз не промени позициите си в договарянията, засягащи земеделието, които са в задънена улица.
Тръмп доста харесва своите аграрни производители, съобщи американският министър на земеделието Сони Пърдю пред кореспонденти след среща с еврокомисаря по търговията Фил Хоган в Брюксел.
Старата препирня включва методът за подготвяне на пилешко месо за консумация от индивида, като европейците не разрешават вноса на птичи артикули, третирани с хлорен диоксид.
Пърдю сподели, че това е метод Европа да компенсира недостига на САЩ в селскостопански артикули, който съгласно него е сред 10 и 12 милиарда $.
Оплаквайки се от „ охулването “ на производството на птици в  САЩ, Пърдю настоя, че отстраняването на казуса „ сигурно “ е метод за понижаване на комерсиалния недостиг и реализиране на задачите на комерсиалната договорка сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Пърдю също твърди, че пилетата в САЩ всъщност не са почиствани с хлор, наричайки това „ илюзия “.
" Знаете ли какво е това? По създание това е оцет и да се каже, че това е рисково или че не би трябвало да се употребява, съгласно нас не може да звучи научно “,, сподели той.
Министърът също сложи въпроса за отношението на Европа към обработваното с хормони говеждо като вероятен предмет за преразглеждане в трансатлантическа комерсиална договорка, като упорства, че заплахите за сигурността на храните са недоказани от науката.
Пърдю сподели, че схваща " компликациите " за водачите на Европейски Съюз да преодолеят вътрешното опълчване на методите за произвеждане на храни в Съединени американски щати.
" Има предизвикателство... Те би трябвало да оповестят, че би трябвало да вземаме решения въз основа на хубавичко просвета и сигурността на храните, както и на наличната цена ", сподели той.
От Европейски Съюз не са дали отговор към този момент на искане на Франс прес за коментар по настояванията към Брюксел от Вашингтон за пилетата и говеждото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР