Съединените щати и съюзниците им ще унищожат руските войски и

...
Съединените щати и съюзниците им ще унищожат руските войски и
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ: Ако Русия използва ядрено оръжие, САЩ ще унищожи армията и флота

Съединените щати и съдружниците им ще унищожат съветските войски и съоръжение в Украйна и ще потопят черноморския й флот, в случай че съветският президент Владимир Путин употребява нуклеарни оръжия, предизвести ген. Дейвид Петреъс, някогашен шеф на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати. Коментарът идва след  изказванията на Дмитрий Медведев, че Западът няма да направи нищо даже при съветски нуклеарен удар. САЩ заплашиха Русия с " пагубни последствия ".
Прочетете още
Пред Ей Би Си Нюз той отрече да е разговарял със съветника по националната сигурност Джейк Съливан за евентуалния отговор на Съединени американски щати, в случай че президентът Владимир Путин извърши намека си да употребява нуклеарно оръжие. Путин я насочи при оповестяването на частична военна готовност поради войната в Украйна.

Петреъс заприказва за " групово изпитание ", което " ще отстрани всяка съветска стандартна мощ, която можем да забележим и идентифицираме на бойното поле в Украйна, а също и в Крим и всеки транспортен съд в Черно море ".

Макар офанзива против Украйна да не може да задейства член 5 от Северноатлантическия контракт (според който офанзива против една страна от алианса е офанзива и против другите), защото Киев не е в НАТО, само че отговор на алианса би бил разумна стъпка в сходна обстановка.  " Реалността на бойното поле, пред която е изправен /Путин/, е, съгласно мен, необратима. Никакви даже завоалирани нуклеарни закани в действителност не могат да го измъкнат от тази съответна обстановка ", казва  Дейвид Петреъс. 

По думите му вероятността радиацията да обхване страните от НАТО под чадъра на член 5 може би може да се пояснява като нахлуване против член на НАТО; това също е вероятен сюжет за интервенция. Едновременно с това Петреъс прикани за самоограничение от нуклеарна ескалация в миг, когато съгласно него Путин е " обезверен ".
През почивните дни чеченският водач Рамзан Кадиров призова да се употребява нуклеарно оръжие, след като украинските сили отвоюваха стратегическия град Лиман в Донецка област.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР