Съединените щати и Израел са провели миналата седмица тайна среща

...
Съединените щати и Израел са провели миналата седмица тайна среща
Коментари Харесай

Ключова среща за ядрената програма на Иран

Съединените щати и Израел са провели предходната седмица загадка среща за Иран. Това разкри Axios, базирайки се на източници от израелското държавно управление

Освен това Съединени американски щати и Израел са разискали и евентуален " План Б " при положение, че Съвместният изчерпателен проект за деяние (JCPOA) не бъде възроден.

Срещата на работната група по този въпрос, озаглавена " Опал " и учредена по време на президентството на Барак Обама, се провела посредством видео диалог и се управлявала от съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан и израелския му сътрудник Еял Хулата.
 Русия оптимист за връщането на Съединени американски щати в иранската нуклеарна договорка
Русия оптимист за връщането на Съединени американски щати в иранската нуклеарна договорка

Коментар на Кремъл

По време на срещата Съливан заяви, че Вашингтон ще , в случай че не приложи нуклеарната договорка.

Новината идва ден откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че страната му ще извърши уговорките, които даде обещание, че ще съблюдава, като подпише нуклеарна договорка, в случай че Иран направи същото.

Припомняме, че от април във Виена се организират договаряния сред Иран и интернационалната " петорка " (Русия, Англия, Германия, Китай и Франция) за възобновяване на иранското нуклеарно съглашение в първичния му тип.
 Борел засегна иранската нуклеарна договорка на Г-7
Борел засегна иранската нуклеарна договорка на Г-7

Срещата на министрите е почнала с значима полемика за Иран и КНДР

На Иран бяха наложени наказания, когато някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отхвърли от съглашението през 2018 година От своя страна през 2019 година Иран се отхвърли от спазването на множеството основни задължения .

В началото на септември, новият иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че Техеран е със международните народи за възобновяване на нуклеарната си договорка от 2015 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР