Съединените щати и движението Талибани се споразумяха относно сроковете за

...
Съединените щати и движението Талибани се споразумяха относно сроковете за
Коментари Харесай

САЩ и талибаните се договориха за извеждането на чуждите войски от Афганистан

Съединените щати и придвижването „ Талибани ” се споразумяха по отношение на периодите за извеждане на непознатите войски от Афганистан , оповестява пакистанското издание „ Dаwn ”.
Американска делегация, ръководена от специфичния представител по въпросите на Афганистан Залмей Халилзад стартира в Катар нов кръг договаряния с представителите на радикалното придвижване „ Талибан ”.
Според Халилзад, за момента са водени единствено общи договаряния, а през днешния ден следва да се конкретизира решението на Съединени американски щати и талибанските водачи. Конкретни периоди за извеждането на войските ще бъдат оповестени, откакто двете страни договорят механизма, по който това ще се случи.
Последният, осми кръг от договарянията сред Съединени американски щати и талибаните стартира в Доха при започване на август. Страните разискват четири съществени тематики: извеждане на непознатите войски от Афганистан и обвързваните с това гаранции, че територията на страната няма да се употребява на нахлуване против Съединените щати или други страни, както и за всеобщо преустановяване на огъня и осъществяване на вътрешен разговор.
В края на предходната седмица американският президент Доналд Тръмп съобщи, че задачата му е да бъде съкратена числеността на войската в Афганистан под 13 000 души и опазване на „ доста ” наличие в разследващите структури на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР