Съединените щати доста обширно отговориха на запитването на Русия: не

...
Съединените щати доста обширно отговориха на запитването на Русия: не
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Кой ще обслужва системите Patriot в Украйна?

Съединените щати " много обстойно " дадоха отговор на запитването на Русия: не се възнамерява комплексът да бъде съпроводен от американски личен състав.

Съединени американски щати уведомиха Русия, че ракетните системи " Пейтриът ", които ще дойдат в Украйна през 2023 година, няма да бъдат съпроводени от американски боен личен състав, сподели съветският външен министър Сергей Лавров. Съобщава се, че тези уверения са предоставени от Вашингтон „ посредством останалите дипломатически канали “, написа Military Watch Magazine ( MWM ).

„ Попитахме американците по каналите, които нашето посолство към момента има, дали решението за прекачване на батерията Patriot значи, че американски експерти ще дойдат дружно с нея, защото тя е сложна за потребление “, сподели министърът и добави, че от американската страна „ е много обстойно обяснено, че това не е било планувано.

„ Именно тъй като американците не желаят и няма да водят война непосредствено против Русия, батареята „ Patriot “ ще бъде пусната в деяние до няколко месеца, до момента в който украинската войска овладее тази технология “, изясни Лавров.

Доставката на ракети " Пейтриът " за поддръжка на изтощената мрежа за противовъздушна защита на Украйна беше оповестена по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон. Въпреки това, успеваемостта на системата е необятно поставяна под въпрос.

Дори в случай че системите " Patriot " дойдат без американски конвой, " десетки или даже стотици американски военнослужещи " към момента са на територията на Украйна, акцентира Сергей Лавров. Той също по този начин означи, че американски специалисти следят потреблението на американското оръжие в Украйна.

Американското военно наличие в Украйна е известно. New York Times писа, че Съединени американски щати са основали на територията на Украйна „ секретна мрежа от бойци и шпиони на специфичните елементи, която им обезпечава оръжие, разузнаване и образование “.

И най-после, има от ден на ден информация за степента на присъединяване на Запада във военните дейности против Русия: на 13 декември заместник-началникът на английския общоприет щаб заяви, че от април стотици морски пехотинци са взели участие интензивно в спора.

Сателитното и въздушното разузнаване на членовете на НАТО също изиграха значима роля в акцията в Киев.

Според MWM решението да не се разполага американски личен състав дружно с ракети Patriot има за цел да облекчи опасенията на Москва. Присъствието на американски войски, в противен случай, е изпълнено с огромен интернационален случай, изключително в случай че те бъдат убити или ранени вследствие на съветски удар.

Ако Русия бързо „ щракне “, както се изрази президентът Владимир Путин, тези скъпи системи, това ще бъде извънредно пагубно за морала на украинците. Поради ограничавания брой системи Patriot и бързото утежняване на други украински системи за противовъздушна защита, тези системи ще бъдат извънредно уязвими - което значи, че ескортът на комплексите от сили на Съединени американски щати или други страни от НАТО наподобява е най-значимата им отбрана, приключва Military Watch Magazine.

„ Въпреки че Русия евентуално ще постави огромни старания, с цел да се увери, че „ Пейтриът “ не е ескортиран от непознат личен състав, което другояче би могло да послужи като предлог за НАТО да се намеси по-пряко в спора, в случай че бъде ударен. “ А неналичието на неукраински личен състав слага под въпрос мъдростта от разполагането на дребен контингент от Patriot по време на продължаващия спор.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР