Съединените американски щати вече притежават две нови атомни подводници от

...
Съединените американски щати вече притежават две нови атомни подводници от
Коментари Харесай

САЩ пуснаха на вода нови две атомни подводници

Съединените американски щати към този момент имат две нови атомни подводници от последно потомство. Става дума за подводни лодки с ракетно-торпедно въоръжение Vermont и Delaware. Това оповестяват американски издания, както и Руските военно-морски сили.
Подводницата Delaware е спусната на вода в базата Нюпорт Нюс в щата Виржиния. Тя е 18-тата подред подводница от този вид във Военно-морските сили на Съединени американски щати.

Посестримата й Vermont е новото попълнение на военната база в Гротон, щата Кенектикът. Тя е 19-тата от вида Virginia в американската войска.

Построяването на двете подводници е коствало на бюджета по 2,7 млрд $ всяка. До нова година двете подводници ще преминат през последни проби и тествания, въпреки, че такива към този момент са извършени. Бойно дежурство ще почнат да дават от началото на идната година.

Строителството е лишило 4 години.

Атомните пододници от вида Virginia са въоръжени с 12 крилати ракети Tomahawk и с по четири торпадни съобръжения с боекомплект от 26 торпеда Mark 48 всяко. Екипажите са от 134 души. Скоростта на подводницата е до 35 възела и може да се спуска на 488 метра дълбочина. Водоизместимостта е 7,8 хиляти тона. Съединени американски щати имат 30 подводници от вида Virginia.

В Топ-10 на най-хубавите подводници в света влизат по три от Съединени американски щати и Русия и по една от Франция, Англия и Китай. В листата е и подводницата C-Explorer 5, създавана в Холандия. Тя е предазначена за олигарси, които обичат скъпите удоволствия и не си знаят парите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР