Съединените американски щати възнамеряват да наложат на Русия нови „жестоки“

...
Съединените американски щати възнамеряват да наложат на Русия нови „жестоки“
Коментари Харесай

Случаят Скрипал отново изправи на нокти отношенията Вашингтон-Москва

Съединените американски щати имат намерение да наложат на Русия нови „ жестоки “ наказания поради хипотетичното присъединяване на Кремъл в отравянето на някогашния съветски шпионин и английски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Помощник държавният секретар Маниша Сингх съобщи по време на чуване пред Конгреса, че Русия към момента не е признала присъединяване си в опита за ликвидиране на двойния сътрудник Скрипал и щерка му на 4 март в британския град Солсбъри. Съединените щати дефинираха ноември като краен период Москва да допусне инспектори до военни обекти, за които се твърди, че имат връзка с производството на нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ и да даде уверения, че няма да го употребява още веднъж. „ Сериозни сме по отношение на крайния период през ноември и имаме намерение да наложим доста нечовечен втори пакет наказания “, съобщи родената в Индия Сингх.
Междувременно Москва счита, че Вашингтон би трябвало по-бързо да се откаже от илюзиите, че Русия може да бъде победена с стопански ограничавания. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в изявление за ДПА.
По думите му колкото по-бързо Съединените американски щати се откажат от илюзиите, че е допустимо да смачкат Русия с стопански ограничавания или проява на боен капацитет, толкоз по-добре ще бъде за всички. Лавров означи, че взаимоотношението на Русия и Съединени американски щати по редица интернационалните проблеми е в застой, което се отразява отрицателно на геополитическата конюнктура в целия свят .
Американците не демонстрират действителен интерес за градивно съдействие, установи съветският външен министър. Дори от президента Доналд Тръмп да излизат някакви положителни сигнали, то те бързо биват обезвредени от давещата се в русофобия американска администрация.
Лавров разяснява и връзките на Русия с Европейския съюз. Според него те не са в най-хубавото си положение, защото по повеля на Вашингтон Брюксел също се е присъединил в спиралата от наказания. Ръководителят на съветската дипломация обърна внимание на готовността, с която в Евросъюза са се съгласили да търпят многомилиардни загуби, до момента в който в това време американците не губят нищо.


Припомняме, че първите американски наказания, свързани с случая в Солсбъри, Англия, бяха наложени през август.
Москва продължава да отхвърля всякаква връзка с опита за ликвидиране на Скрипал и щерка му. Лондон към този момент уточни персонално президента на Руската федерация Владимир Путин като „ виновен “ за случая, а управляващите в Канада, Съединени американски щати, Франция и Германия оповестиха, че имат „ цялостно доверие “ в английските изказвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР