Съединените американски щати ще откажат визи на половинките на повече

...
Съединените американски щати ще откажат визи на половинките на повече
Коментари Харесай

САЩ няма да даде визи на стотици дипломати, които са с хомосексуална ориентация

Съединените американски щати ще откажат визи на половинките на повече от 100 гей дипломати, които не са сключили формален брак, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
От администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърлят решението да е ориентирано против гей общността. От Белия дом акцентират, че става въпрос само за взаимност.
Според нови правила всички половинки на дипломати в Съединените щати, без значение от пол и полова ориентировка, ще би трябвало да имат подписан формален брак, в случай че желаят да получат виза.
По предварителни сведения мярката ще засегне към 105 фамилии, 55 от които са на дипломати към Организация на обединените нации.
Правозащитни и гей организации обаче дефинираха решението като " излишно, подло и недопустимо ". Според тях то " отразява враждебността на администрацията на Тръмп-Пенс към ЛГБТ общността ". От Държавния департамент изрекоха противоречие с сходна констатация и подчертаха, че такива условия са в действие и за всички американски дипломати в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР