Съдията от Националния съд на Испания Хоакин Гадеа удължи извънредно

...
Съдията от Националния съд на Испания Хоакин Гадеа удължи извънредно
Коментари Харесай



Съдията от Националния съд на Испания Хоакин Гадеа удължи извънредно до следващия понеделни

Съдията от Националния съд на Испания Хоакин Гадеа удължи изключително до идващия понеделник задържането в ареста на нападателя от Алхесирас, който умъртви с мачете един човек и рани четирима други.

По испанските закони обвиненият се задържа в ареста най-вече до 72 часа, само че когато става въпрос за тероризъм има опция да се удължи задържането на причинителя с още 48 часа до повдигането на обвинявания против него.

Съдията е удължил задържането под стража на мароканския жител Ясин Канза по искане на Националната полиция, която има потребност от още време, с цел да разучи наличието на петте флашки, конфискувани при обиска от вкъщи му.

Според арбитър Гадеа обаче, причинителят на тежкото закононарушение би трябвало да се изправи пред съда най-късно в понеделник до 19.30 часа, когато изтича срокът на ареста му.

Показанията му ще внесат спомагателна изясненост към случая с нападението, а мароканските управляващи от своя страна ще дават цялостна информация както за здравословното му положение, по този начин и дали е имал контакти с радикализирани лица.

Въпреки че съдията постанови загадка на производството за един месец, към този момент се знае, че той е разгласил в обществените мрежи клипове с екстремистко наличие, а в дома му е имало джихадистка агитация.

Хоакин Гадеа счита, че дейностите на мароканеца могат да се преглеждат като ликвидиране и терористично нахлуване, обвързвано с джихадисткия салафизъм, което има за цел да „ наруши публичния ред “.

Задържаният няма престъпно досие в Испания и не е разследван до момента за тероризъм.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР