Съдия Вера Чочкова от Софийски градски съд оправда бившия министър

...
Съдия Вера Чочкова от Софийски градски съд оправда бившия министър
Коментари Харесай

Съдът оправда Илко Семерджиев

Съдия Вера Чочкова от Софийски градски съд оправда някогашния министър на опазването на здравето в служебното държавно управление Илко Семерджиев.

Той бе упрекнат, че е заплашвал с уволняване шефката на изпълнителната организация по медикаментите Асена Стоименова при положение не назначи Боян Доганов за неин заместител.

Прокурор Михаел Райдовска разгласи, че ще стачкува оправдаването на някогашния министър.

" Очаквах това решение през цялото време. Днес катастрофира както госпожа Стоименова, по този начин и прокуратурата ", съобщи след решението Илко Семерджиев.

Според него, тя се оплаквала, че той я заплашва с уволняване, тъй като не е желала да има заместител. Семерджиев уточни, че по време на нейното ръководство разноските за медикаменти се нараснали неведнъж.

По-рано през днешния ден бяха разпитани двама заместител министри по негово време. Самият Боян Доганов, който е бил препоръчан за заместител на Стоименова, както и Михаил Стоянов, който е бил началник на дирекция " Медицински одит ", а през март 2017 година е станал началник на надзорния съвет на НЗОК.

Те са били очевидци на телефонния диалог на Семерджиев със Стоименова. Всички до 1 обясниха, че той не е отправял закани с уволняване. Самият Семерджиев също даде подробни пояснения, по време на които прочете диалога си с шефката на изпълнителната организация по медикаментите. Той споделя каква е била обстановката на фармацевтичния пазар, когато е оглавил министерството като длъжностен министър.

" Не съм отправял закани. Целта ми не е била да я отстранявам ", сподели той в обясненията си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР