Съдейки по всичко, вече през втората половина на тази година

...
Съдейки по всичко, вече през втората половина на тази година
Коментари Харесай

16-ядреният процесор Qualcomm Snapdragon 841 постави рекорд в Geekbench

Съдейки по всичко, към този момент през втората половина на тази година ще се организира формалния анонс на процесора Qualcomm Snapdragon 841, а също така подобен чип за смарт телефони по-рано в никакъв случай не е бил създаван. Както стана известно през днешния ден, 1 април 2018 година, този чип е екипиран с 16 ядра, които са с периодичност 2,3 Ghz. Този индикатор е доста по-нисък, в сравнение с в процесора Snapdragon 845 (2,8 Ghz), само че за сметка на общия брой ядра, продуктивността на бъдещия процесор е доста по-голяма.



Според данните от бенчмарка Geekbench, в който се тества някакъв смарт телефон с този модул и 8 GB оперативна памет, процесорът Qualcomm Snapdragon 841 доста превъзхожда по продуктивност Snapdragon 845. Телефонът съумя да събере 2018 точки в едноядрения и 10401 точки в многоядерния тест, като по този метод сложи връх по процесорна мощност измежду всички мобилни устройства от топ-ниво.

Най-хубавото обаче е, че 16-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 841 включва в себе си графичния ускорител Adreno 630, който може да се откри в чипа SDK 845. Поради приложимост на усъвършенствана архитектура, новият чип с към 20-30% е по-мощното решение, от употребяваното сега в ASUS Zenfone 5 Z, Sony Xperia XZ2 и Samsung Galaxy S8+. Очаква се, че формалният анонс на новия процесор от топ-ниво ще се организира през втората половина на тази година.



Също по този начин не може да не забележите, че в новия чип за мобилни устройства е интегриран и модема Snapdragon X20 LTE, който е кадърен да развива скорост в мрежите от четвърто потомство LTE 4G до 1,2 Gbit/s. Точно същият модем сега може да се срещне в настоящия флагмански процесор Snapdragon 845. С други думи, новият модел чип за смарт телефони ще може да се похвали само с по-голяма продуктивност, а всичко останало ще остане същото.



Ако подобен процесор в действителност съществува, а това към този момент беше доказано от надеждни източници, през втората половина на тази година в продажба ще се появят смарт телефони, работещи на негова база – OnePlus 6T, Xiaomi Mi MIX 3, Samsung Galaxy Note 9, Гугъл Pixel 3, Huawei Mate 20  и доста други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР