Съдебно решение застрашава бизнеса на американския чипмейкърНад 50% от приходите

...
Съдебно решение застрашава бизнеса на американския чипмейкърНад 50% от приходите
Коментари Харесай

Китай забрани вноса на Micron и срина акциите й

Съдебно решение заплашва бизнеса на американския чипмейкър

Над 50% от приходите на Micron идват от продажби в Китай

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай придобива застрашителни размери. Под ударите попадат високотехнологични компании и от двете страни.

Тази седмица китайски съд излезе с решение в интерес на United Microelectronics Corp. (UMC) в патентния спор на тайванския производител на чипове с американската Micron Technology. В резултат на това Micron не може да продава своите артикули в Китай.

Предварителната възбрана обгръща 26 вида артикули, включително памети от вид DRAM и NAND, заяви Блумбърг. Американският чипмейкър към момента не е коментирал създалата се обстановка, само че явно компанията е в слаба позиция, защото акциите й поевтиняха с 8% след правосъдното решение.
още по тематиката
Micron упреква UMC в това, че тайванският подизпълнител служи като канал за приключване на интелектуална благосъстоятелност към китайски компании за DRAM памети като Fujian Jinhua Integrated Circuit Co.

UMC, на собствен ред, даде на съд Micron, потвърждавайки, че американците нарушават нейни патенти. Продажбите в Китай обезпечават над 50% от приходите на Micron.

Съединени американски щати и Китай водят сега комерсиална война, с въвеждане на мита и наказания от страна на администрацията на Доналд Тръмп, който се пробва да понижи комерсиалния недостиг с азиатската страна. Реципрочни ограничения подхваща и Пекин, а жертви на комерсиалната война са високотехнологични компании, мощно подвластни от двата пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР