Съдебно жури в Калифорния присъди 21.5 милиона долара на мотоциклетист,

...
Съдебно жури в Калифорния присъди 21.5 милиона долара на мотоциклетист,
Коментари Харесай

Калпав шофьор гътна моторист на магистрала, обезщетението е $21 милиона ВИДЕО

Съдебно жури в Калифорния присъди 21.5 милиона $ на мотоциклетист, който е бил ударен от кола и се е влачил по трите платна на автомагистрала по време на случай, сниман на видео.

Журито във Върховният областен съд в Лос Анджелис реши за присъдата и присъди парите на 28-годишният мотоциклетист Матю Рада от Кълвер Сити в Калифорния в четвъртък следобяд.



Рада заведе дело против водача Джъстин Димапасак и неговия шеф Хардин Иврин Атомотив Инс през март 2018 година, месец след трагичния случай станал на автомагистрала 405 в Уестминстър, Калифорния.

В желае си Рада твърди, че Димапасак, който е бил на тест драйв на Киа Оптима, която бил поправил, не е дал сигнал, че напуща лентата си, което е довело ди конфликта с Рада, до момента в който той е карал мотора си.



Видео от камера, инсталирана на шлема на различен моторист, е снимало целия случай, станал към 17:45 часа на 8 февруари. На клипа се вижда по какъв начин Рада е изхвърлен от мотора си, след което се въргаля и в трите ленти на автомагистралата, преди да се удари в ремарке.

В желае също написа, че "Рада е понесъл изменящи живота му контузии " вследствие на случая, в това число фрактура на дясната тазобедрена кост, редица контузии на дясната си доминантна ръка и фрактура на прешлен L1.


След случая Рада е прекарал две седмици в болница, през които е бил опериран.

В резултат на "функционалните си ограничавания и хронична болежка, в комбиниране с психическия и прочувствен стрес, породен от удара ", Рада не е бил кадърен да продължи да упражнява своята специалност като графичен дизайнер.

В документите на Рада също се споделя, че Димапасак "е бил незапознат " да извърши работата, за която е бил нает, до момента в който решението на Хардин Иривн Аутомотив "да го наеме, образова и задържи " е асъдействало за случая, написа в. "Лос Анджелис Таймс ".

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР