Съдебно жури в Калифорния присъди 21.5 милиона долара на мотоциклетист,

Съдебно жури в Калифорния присъди 21.5 милиона долара на мотоциклетист, ...

Калпав шофьор гътна моторист на магистрала, обезщетението е $21 милиона ВИДЕО.


Съдебно жури в Калифорния присъди 21.5 милиона долара на мотоциклетист, който е бил ударен от кола и се е влачил по трите платна на магистрала по време на инцидент, заснет на видео. 

Журито във Върховният окръжен съд в Лос Анджелис реши за присъдата и присъди парите на 28-годишният мотоциклетист Матю Рада от Кълвер Сити в Калифорния в четвъртък следобед. Рада заведе дело срещу шофьора Джъстин Димапасак и неговия работодател Хардин Иврин Атомотив Инс през март 2018 година, месец след драматичния инцидент станал на магистрала 405 в Уестминстър, Калифорния. 

В иска си Рада твърди, че Димапасак, който е бил на тест драйв на Киа Оптима, която бил поправил, не е дал сигнал, че напуска лентата си, което е довело ди сблъсъка с Рада, докато той е карал мотора си. Видео от камера, монтирана на шлема на друг моторист, е заснело целия инцидент, станал около 17:45 часа на 8 февруари. На клипа се вижда как Рада е изхвърлен от мотора си, след което се въргаля и в трите ленти на магистралата, преди да се удари в ремарке. 

В иска също пише, че "Рада е понесъл променящи живота му травми" в резултат на инцидента, включително фрактура на дясната тазобедрена кост, редица травми на дясната си доминантна ръка и фрактура на прешлен L1. 


След инцидента Рада е прекарал две седмици в болница, през които е бил опериран. 

В резултат на "функционалните си ограничения и хронична болка, в съчетание с психическия и емоционален стрес, причинен от удара", Рада не е бил способен да продължи да упражнява своята професия като графичен дизайнер. 

В документите на Рада също се казва, че Димапасак "е бил некомпетентен" да извърши работата, за която е бил нает, докато решението на Хардин Иривн Аутомотив "да го наеме, обучи и задържи" е допринесло за инцидента, пише в. "Лос Анджелис Таймс". 

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Източник: blitz.bg