Съдебни пристави са блокирали банковите сметки на отровения преди месец

...
Съдебни пристави са блокирали банковите сметки на отровения преди месец
Коментари Харесай

Съдът запорира апартамента и сметките на отровения Навални |

Съдебни пристави са блокирали банковите сметки на отровения преди месец опозиционер Алексей Навални и са запорирали жилището му в Москва. Това заяви прессекретарят на опозиционния политик Кира Ярмиш. Запорите са осъществени по искане на компанията “Московский школьник ”, която е обвързвана с известният като “готвача на Путин ” предприемач Евгений Пригожин. Запорите са оповестени на 27 август. Това значи, че апартаментът не може да бъде продаден, подарен или заложен ”, изясни Ярмиш. Семейното жилище се намира в московския регион Марино и Навални има 1/3 дял от него, останалите елементи са благосъстоятелност на татко му и щерка му.

По-рано по искане на същата компания са блокирани сметките на юриста Любов Собол и Фонда за битка с корупцията.

През 2019 година следствие на Навални, Собол и Фонда за битка с корупцията (ФБК) разкри, че за зараза от дизентерия в учебни заведения и детски градини е виновна точно тази компания, която обезпечава храната в образователните заведения. Пригожин е свързван с известната от следствието за изборна интервенция в Съединени американски щати " фабрика за тролове " и с частната военна компания " Вагнер ". Той стартира дело за " пропуснати изгоди " против фонда, което бе извоювано. 

Навални разгласи предишния месец, че ФБК не може да заплати сумата от 88 млн. $, за която бе наказан, и ще бъде закрит, с цел да се сътвори нова организация. В края на август тази година Пригожин е изкупил от " Московский школьник " правото да търси дълга от представителите на ФБК, съгласно meduza.io

" Вместо да вземе страната на заболелите деца, съдът взе страната на Пригожин, вследствие на което бяха запорирани сметките и жилището на човек, намиращ с в кома ", разяснява Ярмиш. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР