Съдебната система на Австралия не значи нищо, тъй като окончателните

...
Съдебната система на Австралия не значи нищо, тъй като окончателните
Коментари Харесай

Вучич за Джокович: Австралия показа, че решението на съда й не значи нищо

Съдебната система на Австралия " не значи нищо ", защото окончателните решения се взимат от изпълнителната власт макар решенията на правосъдните управляващи. Това съобщи през днешния ден сръбският президент Александър Вучич, разяснявайки анулираната виза на тенисиста Новак Джокович, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вучич уточни, че решението за анулирането на визата на Джокович е било приветствано персонално от премиера Скот Морисън.

Учуден съм от обстоятелството, че такива решения може да се взимат от органи на властта срещу законни решения на правосъдните органи. Често ни четат лекции за върховенството на закона, а по този начин вие ни показахте " по какъв начин наподобява самостоятелната правосъдна система и най-много по какъв начин наподобява нищо незначещото правораздаване ", сподели Вучич.

Нападенията и натискът върху Новак Джокович, който е сръбски жител, по неразбираеми за нас аргументи доближиха такива размери, че се наложи аз да кажа какво мисля за това и какъв ще бъде отговорът ни към Австралия. Ако не желаете да позволите на Джокович да победи за десети път на шампионата в Мелбърн, за какво незабавно не ни казахте това? Защо издевателствате и мъчите освен него, само че и фамилията му и целия ни народ? Това Ви е нужно, с цел да успехите на някакви си избори, с цел да се харесате на обществото ли, запита сръбският президент.

Ще се борим за Джокович. Можете да пишете стотици отвратителни материали за него, само че той ще остане най-хубавият тенисист на всички времена, сподели Вучич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР