Съдбовно решение за изборите взе ДСБ. Ръководството на партията, начело

...
Съдбовно решение за изборите взе ДСБ. Ръководството на партията, начело
Коментари Харесай

Съдбовно решение за изборите. Новата коалиция

Съдбовно решение за изборите взе ДСБ. Ръководството на партията, отпред с ген. Атанас Атанасов, получи мандат за договаряния с „ Продължаваме промяната ” за обща коалиция за изборите.

Специални посетители на Националното заседание на ДСБ бяха водачите на Да, България Христо Иванов и на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков. Те приканиха за коалиция на „ положителните сили ”. Решението на ДСБ се счита като първа стъпка от окончателното обединяване за изборите на „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ”.
-->
Ето резолюцията, призната от Националното заседание на ДСБ:

1. Оценява постигнатото от съдружния формат Демократична България като сполучливо. Отстояването на демократичните полезности е единствената гаранция за генериране на съвременни десни политики и промени. Основна цел би трябвало да бъде запазването и бъдещо консолидиране на обединяването.

2. Отчита нуждата от обединяване и централизация на реформаторските сили в България на идните парламентарни и локални избори, с цел да бъдат пресечени опитите за реституция на корумпираното ръководство на Борисов благодарение на партиите на статуквото и изборни фалшификации.

3. Отчита нуждата от подсилване на парламентарната република и парламентарното ръководство, сформиране на устойчиво държавно управление, което да подсигурява националната сигурност, както и да бъдат пресечени всички опити за подтикване на страната към република с президентско ръководство.

4. Оценява продължителното ръководство под формата на служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев, като рисково за демокрацията, евроатлантическата ориентировка и икономическото развиване на България, и въздействието й в района.

5. Подкрепя напъните на управлението на партията за реализиране на общо явяване на идните предварителни парламентарни избори на Демократична България - обединяване с Политическа партия Продължаваме промяната като единствена опция за тяхното продобиване, излизане от политическата рецесия и лъчение на ръководство, което:

• да реформира българските институции, да организира същинска правосъдна промяна, да изкорени корупцията и обезпечи стопански напредък, посредством който сензитивно да се покачат приходите и благосъстоянието на българските жители.

• да модернизира българската войска и служби, да извърши нужните условия за приемане на България в Шенген и Еврозоната, да укрепи евроатлантическата ориентировка на България и да се утвърди като благонадежден сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, уверено да противодейства на заканите от Кремъл и всевъзможни опити за отклонение от външнополитическа ориентировка на България.

Във връзка с гореизложеното, дава мандат на ръководителя на Демократи за мощна България за договаряния за предизборна коалиция на идните парламентарни избори за общо явявяване във формат партии от Демократична България и Политическа партия Продължаваме промяната.

6. Възлага на общинските и регионалните структури на партията да водят договаряния за необятно обединяване на реформаторските сили за издигане на общи кандидатури за на идните локални избори. Отсраняването на ГЕРБ и Движение за права и свободи от локалната власт е единствената опция за превъзмогване на корупцията и феодализацията на българските общини като единствена опция за трайна политическа непоклатимост и благоденствие на българските жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР