Съдът в Украйна осъди руския войник Вадим Шишимарин на доживотен

...
Съдът в Украйна осъди руския войник Вадим Шишимарин на доживотен
Коментари Харесай

Доживот за руски военнопрестъпник в Украйна

Съдът в Украйна осъди съветския боец Вадим Шишимарин на пожизнен затвор за военни закононарушения по време на нашествието на Москва.

21-годишният сержант от съветската войска Вадим Шишимарин призна, че е умъртвил 62-годишен граждански в първите дни на съветската атака. Попитан в съда дали е отговорен за обвиняванията, в това число за военни закононарушения и съзнателно ликвидиране, 21-годишният сержант Вадим Шишимарин от сибирския район Иркутск отговори с „да“.

Прокурорите настояват, че Шишимарин е командвал поделение в танкова дивизия, когато на 28 февруари конвоят му е бил нападнат. Той и други четирима бойци откраднали кола и до момента в който пътували покрай село Чупаховка, срещнали 62-годишен мъж с велосипед. Според прокурорите Шишимарин е получил заповед да убие цивилния и е употребявал автомат Калашников за това.

По време на чуването Шишимарин помоли за амнистия вдовицата на убития от него украински жител.

21-годишният Вадим Шишимарин призна, че е прострелял 62-годишния Олександър Шелипов край северното село Чупахивка на 28 февруари, с цел да го спре да заяви за кражба на кола.

„Знам, че няма да можете да ми простите, само че все пак ви апелирам за прошка“, сподели той на втория ден от процеса в Киев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР