Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която

...
Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която
Коментари Харесай

Осъдиха за предумишлено убийство шофьорката, прегазила Тоско Бозаджийски в Солун

Съдът в Солун призна за отговорна лидерката на автомобила, която през януари 2020 година прегази Тоско Бозаджийски при сборичкване с последователи на солунския ПАОК, заяви АНА-МПА.

27-годишната жена е приета за отговорна в преднамерено ликвидиране с евентуален предумисъл. В правосъдното си решение съдът оправда 49-годишния сателит на дамата по обвиняването в съучастничество в ликвидиране, като го призна за отговорен в по-малките прегрешения - присъединяване в сборичкване и смущение на публичния ред.

Съдът призна за отговорни в същите закононарушения, сборичкване и смущение на реда, още петима от осемте обвинени на възраст от 25 до 28 години, а един е приет за отговорен в съучастничество с посочените действия, съобщи Българска телеграфна агенция.
свързани новини5138на 03.11.20212173на 25.09.2021
Очаква се съдът да прегледа настояванията за признание на смекчаващи виновността условия, след което да произнесе присъдите. При произнасянето си за виновността на лидерката на автомобила съдът промени в първичното определение на действието " предумисъл " с " евентуален предумисъл ", само че не одобри предлагането на прокуратурата за " непредумишлено ликвидиране по несъобразителност ".

28-годишният българин Тоско Бозаджийски умря, откакто беше пребит от група последователи на локалния клуб ПАОК, а след това прегазен от автомобил. Според първичните информации жертвата и още двама негови български другари били атакувани на 5 януари 2020 година от към 15-20 почитатели на ПАОК, въоръжени с прътове.
свързани новини3925на 02.02.2021
Българите били пребити, а по време на побоя Тоско Бозаджийски се озовал на улицата и бил прегазен от колата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР