Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която

...
Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която
Коментари Харесай

Съдът в Солун призна за виновен шофьора на колата, прегазила...

Съдът в Солун призна за отговорна лидерката на автомобила, която през януари 2020 година прегази последователя на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски при сборичкване с последователи на солунския ПАОК, заяви АНА-МПА.

27-годишната жена е приета за отговорна в преднамерено ликвидиране с евентуален предумисъл.

В правосъдното си решение съдът оправда 49-годишния сателит на дамата по обвиняването в съучастничество в ликвидиране, като го призна за отговорен в по-малките прегрешения - присъединяване в сборичкване и смущение на публичния ред.

Съдът призна за отговорни в същите закононарушения, сборичкване и смущение на реда, още петима от осемте обвинени на възраст от 25 до 28 години, а един е приет за отговорен в съучастничество с посочените действия.

Очаква се съдът да прегледа настояванията за признание на смекчаващи виновността условия, след което да произнесе присъдите.

При произнасянето си за виновността на лидерката на автомобила съдът промени в първичното определение на действието " предумисъл " с " евентуален предумисъл ", само че не одобри предлагането на прокуратурата за " непредумишлено ликвидиране по несъобразителност ".

28-годишният българин Тоско Бозаджийски умря, откакто беше пребит от група последователи на локалния клуб ПАОК, а след това прегазен от автомобил.

Според първичните информации жертвата и още двама негови български другари били атакувани на 5 януари 2020 година от към 15-20 почитатели на ПАОК, въоръжени с прътове. Българите били пребити, а по време на побоя Тоско Бозаджийски се озовал на улицата и бил прегазен от колата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР