Съдът в Налчик, столицата на руската република Кабардино-Балкария, осъди местния ...

Съдът в Налчик, столицата на руската република Кабардино-Балкария, осъди местния

Осъдиха мъж, защото помолил дъщеря си да махне буквата Z от кола -

Съдът в Налчик, столицата на съветската република Кабардино-Балкария, осъди локалния гражданин Заурбек Жамбеков на 2 години условно отнемане от независимост и санкция от 30 000 рубли по дело за " дискредитиране " на съветската войска, заяви Би Би Си.

Обвиненията против него били повдигнати, откакто той помолил 12-годишната си щерка да отстрани стикер с буквата Z от непозната кола. Буквата, станала знак на съветската инвазия в Украйна.

Това е първата известна присъда за " дискредитиране ".

Според правозащитната организация " Мемориал ", която бе оповестена за " задграничен сътрудник " и ликвидирана със правосъдна заповед от Руската федерация, Жамбеков е приет за отговорен за обществени дейности за дискредитиране на съветската войска и за склоняване на малолетно лице към осъществяване на закононарушение, оповестяват оттова в Телеграм.

Преди това Жамбеков към този момент е бил санкциониран с 30 хиляди рубли по административен член за „ дискредитиране " на съветската войска поради мнения в обществените мрежи.

Според плана „ ОВД-Инфо “ (включен в регистъра на нерегистрираните сдружения на „ задгранични сътрудници " ) това е първата известна присъда по наказателния член за „ дискредитиране " на съветските въоръжени сили.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg