Съдът в Москва арестува помощника на ръководителя на Министерството на

...
Съдът в Москва арестува помощника на ръководителя на Министерството на
Коментари Харесай

Трима генерали от руското МВР са арестувани по дело за злоупотреба с власт

Съдът в Москва арестува помощника на ръководителя на Министерството на вътрешните работи Владимир Колоколцев, генерал-лейтенанта на полицията Сергей Умнов и трима други обвинени по делото за корист с власт. Това оповестиха за от пресслужбата на съда.

Районният съд в Москва почете настояването на Главното следствено ръководство на Следствения комитет на Руската федерация и избра мярка за неотклонение под формата на задържане под стража против Умнов Сергей Павлович, Копиева Елена Викторовна, Семенов Алексей Станиславович, Абакумов Иван Василиевич, упрекнати в осъществяване на закононарушение по част 3 на член 285 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Злоупотреба с длъжностни пълномощия “) “, оповестиха от пресслужбата. Абакумов е задържан до 6 септември, останалите - до 5 септември.

Помощник на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Русия Сергей Умнов, началникът на Главната дирекция на Министерството на вътрешните работи на Русия за Санкт Петербург и Ленинградска област Алексей Семенов и някогашният заместник-началник на Главна дирекция на Министерството на вътрешните работи на Русия за Санкт Петербург и Ленинградска област Иван Абакумов по-рано бяха арестувани по наказателно дело за корист с власт. Елена Викторовна Копиева, старши правосъден реализатор, шеф на отдела на Службата на правосъдните реализатори на Невския регион на Санкт Петербург, също е привлечена под отговорност.

Следствието ги счита за забъркани в придобиване на имущество за персонални цели за сметка на Фонда за подкрепяне на стратегиите на Централното ръководство на вътрешните работи на Санкт Петербург и Ленинградска област.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР