Съдът уважи като основателно искането на Окръжна прокуратура – Варна

...
Съдът уважи като основателно искането на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

Оставиха в ареста главатар на наркогрупа

Съдът почете като основателно настояването на Окръжна прокуратура – Варна и наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ на 44-годишен мъж, обвинен за управление на проведена незаконна група и работил в изискванията на рисков рецидив. 35-годишен участник в групата остава под " домакински арест “. Двамата мъже бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. Товаз оповестиха от пресцентъра на съда за Varna24.bg.

Обвиняемите бяха привлечени към наказателна отговорност дружно с още трима души, двама от които малолетни, за управление и присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с разпространяване на високорискови наркотични субстанции. 28-годишен мъж, също взел участие в проведената незаконна група, беше освободен против парична гаранция в размер на 5000 лв., а двамата малолетни бяха сложени под надзора на ИДПС при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Групата бе разрушена след профилирана интервенция, провела се под управлението на Окръжна прокуратура – Варна, осъществена от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

В хода на работата по случая бяха осъществени голям брой процесуални дейности - претърсвания на разнообразни адреси във Варна, претърсвания на коли и обиски на лица. Намерени и конфискувани бяха наркотични субстанции: към 950 грама амфетамин, почти 62 грама марихуана, 62 грама хероин и към 7 грама кокаин. Иззети бяха също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, готови за дозиране на неразрешените вещества.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

Определенията на съда подлежат на обжалване и митинг пред Апелативния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР