Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура–Търговище и постанови задържане под

...
Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура–Търговище и постанови задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, обвиняем за причиняване на тежка катастрофа със загинало непълнолетно момче

Съдът почете настояването на Окръжна прокуратура–Търговище и постанови „ задържане под стража “ за 44-годишния З.А. от село Обител, общ. Омуртаг, притеглен към наказателна отговорност за причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и са нанесени телесни повреди.

Аргументите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да се укрие или да извърши друго закононарушение, бяха взети поради и мъжът остава в ареста.

З.А. е обвинен за случай, случил се на 13 август 2022 година към 00,30 часа, на пътя София-Варна, в региона на град Омуртаг. По време на придвижването си, след разклона за село Божурка, 44-годишният лидер подхваща маневра за изпреварване на три товарни автомобила на неразрешен за сходни дейности пътен сектор. Така той става причина за конфликт с насрещно движещо се МПС. Вследствие на зародилото пътнотранспортно произшествие на място е починало 16-годишно момче, пътуващо в него. Тежко е потърпевш и спътникът на З.А., който е настанен в Реанимацията на МБАЛ – Търговище. Мъжът е умрял от контузиите си на 15 август. Леки пострадвания имат и други пътуващи във втория автомобил.

Обвиняемият опитал да избяга от местопроизшествието, само че бързо бил открит от чиновници на ОДМВР-Търговище. Той беше арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане настояването на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение по отношение на него.

Решението на Окръжния съд в Търговище предстои на обжалване пред Апелативен съд–Варна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР