Съдът потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“ на Димитър

...
Съдът потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“ на Димитър
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Любенов, предизвикал катастрофата на Околовръстния път на София

Съдът удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Димитър Любенов, който провокира злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина 64-годишен френски жител, оповестява БГНЕС.

Съдът намира, че има обосновано съмнение за осъщественото закононарушение, а точно от Димитър Любенов, както и че са налице надлежно и предпоставки, които удостоверяват другите две – да се укрие и да извърши друго закононарушение.

На този стадий делото е в досъдебна фаза, т.е. всичко, което се случва по повод единствено и само на мярката за неотклонение на обвинения първо ще минава през Софийския градски съд (СГС).

Димитър Любенов има правото да апелира задържането си под стража.

Оттук нататък следва какъв брой бързо прокуратурата и проверяващите ще си свършат работата да напишат обвинителния акт и да го внесат в съда. Всички въпроси, свързани с това по кое време ще бъде импортирано делото в съда се отнасят към СГП, които са наблюдаващи по случая.

Димитър Любенов му бе сложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 27 септември поради породената два дни по-рано злополука. На 25 септември 39-годишният мъж, с общо 28 санкции за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътя, управлявайки автомобил „ Порше ”, удари излизащ от локалното платно „ Форд ”. От удара почина 64-годишен френски жител, а 62-годишна жена се озова в болница с заплаха за живота.

От взетата кръвна проба на обвинения, се откри, че Любенов има съществуване на 1,73 промила алкохол в кръвта, като е открито и наличие на кокаин.

Автотехническата експертиза откри, че Любенов е управлявал автомобила си със скорост 195 км в час при ограничаване на правата от 80 км.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР