Съдът остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвиняем за убийството

...
Съдът остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвиняем за убийството
Коментари Харесай

Мъжът, убил Фани от ревност, опитал да се самоубие

Съдът остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвинен за убийството на брачната половинка си Фанка Ангелова в пловдивското село Пъдарско. Днес той се изправи пред магистратите за вземането му за непрекъсната мярка за отклоняване.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев изиска от съда взимане на най-тежката такава -   “задържане под стража ”. По делото са осъществени голям брой огледи и са конфискувани голям брой доказателства.

От събраните досега доказателства е видно, че Александър е умъртвил Фанка съзнателно, означи прокурорът. Касае се за закононарушение, което е тежко съзнателно и се планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост.

Убиецът на Фани застава пред съда, прокуратурата желае непрекъснато задържане под стаража

От държавното обвиняване означиха, че Пашов е бил замислил убийството на Фанка и по-късно се е опитал да прикрие следите. Въпреки чистото му правосъдно минало, съгласно прокуратурата Пашов може да извърши друго закононарушение и би трябвало да остане в ареста.

Адвокат Анастасия Будакова от своя страна пледира за по-лека мярка за неотклонение, тъй като не счита, че Александър може да се укрие.

„ Въпреки, че ще се причисля към мнението на държавното обвиняване, че по делото са събрани задоволително доказателства, че точно той е направил закононарушението, не споделям тезата, че Пашов би трябвало да бъде арестуван под стража. Моля да приемете, че по данните по делото е изрично, че Александър не може да се укрие, тъй като има непрекъснат адрес ”, добави Будакова.

Адвокатката сподели още, че Пашов е уединен татко и се грижи за двете си деца. Тя смята, че няма заплаха той да извърши друго закононарушение.

Според отбраната няма доказателства по делото, че Александър е замислял убийството на Фанка, както държавното обвиняване уточни.

Така Будакова изиска от съда налагане на мярка за неотклонение “домашен арест ” или по-лека такава, с цел да може обвиненият са се грижи за децата си. До момента не е осъществена съдебнопсихиатрична експертиза, с цел да стане ясно какво е положението му.

В обясненията си пред проверяващите адвокатката добави, че Александър е загатнал, че е правил два опита за самоубийство и това би трябвало да бъде изследвано и да се вземе под внимание от съда.

В последните си думи пред съда Александър сподели:

“Искам да бъда с по-лека мярка. ”

Съдът обаче остави Александър Пашов в ареста.

Решението не е дефинитивно и може да се апелира в едноседмичен период пред Апелативен съд-Пловдив.

На излизане от залата наблюдаващият прокурор разкри още детайлности към тежкото закононарушение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР