Съдът не прие и върна за доработване обвинението срещу бившия

...
Съдът не прие и върна за доработване обвинението срещу бившия
Коментари Харесай

Съдът върна обвинението срещу Боршош

Съдът не одобри и върна за доработване обвиняването против някогашния изпълнителен д иректор на НДК Мирослав Боршош .

Мотивът е неточности, пропуски и неясноти в обвинителния акт .

Припомняме, на 31 май Софийска градска прокуратура - СГП внесе в Софийски градски съд - Софийски градски съд обвинителен акт против някогашни длъжностни лица от " Националния замък на културата - Конгресен център - София " ЕАД /НДК - КЦС ЕАД/ за нецелево разходване на целеви средства, подписване на голям брой неизгодни покупко-продажби, длъжностно заграбване и насила .

 Прокуратурата внесе обвиняването за НДК
Прокуратурата внесе обвиняването за НДК

Установяват нецелево разходване на средства, подписване на неизгодни покупко-продажби, длъжностно заграбване и насила

На 26 юни 2017 година, понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволни изпълнителния шеф на НДК Мирослав Боршош. Във вторник министър председателят Бойко Борисов го върна на поста .

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха в пленарна зала, че въпросът би трябвало да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от Движение за права и свободи непосредствено съобщи , че съгласно него казусът е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата оповестиха, че са известени от ДАНС за нарушавания с бюджетни пари, отпуснати на НДК . Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

 ДАНС сезирали Цацаров за финансови нарушавания в НДК още през февруари
ДАНС сезирали Цацаров за финансови нарушавания в НДК още през февруари

Документът е изпратен на 21 февруари 2017 г

В сряда, 28 юни, от прокуратурата оповестиха, че са известени от ДАНС за н арушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК . Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

Същият ден от Българска социалистическа партия желаеха парламентарна комисия да ревизира протичащото се в НДК, където тече ремонт тъй като това е главната постройка, където ще заседават гостите на страната ни по време на нашето Европредседателство през 2018 година.

На брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че това са началните и работните обвинявания във връзка с Боршош, защото продължава анализът на изисканите и към този момент получени над 4000 контракта, които той е сключил в качеството си на изпълнителен шеф. Договорът, за който му е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност е за използването на лекия автомобил " Лексус ".

 Боршош финтира комисията за НДК гейт
Боршош финтира комисията за НДК гейт

Ексшефът на НДК се съмнява в безпристрастността на комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР