Съдът даде ход на делото срещу бившия служебен министър на

...
Съдът даде ход на делото срещу бившия служебен министър на
Коментари Харесай

Делото срещу бившия здравен министър Семерджиев вече е в ход

Съдът даде ход на делото против някогашния длъжностен министър на опазването на здравето Илко Семерджиев. Той е упрекнат за това, че през март предходната година изискал от шефа на Изпълнителната организация по медикаментите Асена Стоименова да назначи посочен от него човек за заместител на организацията.
Според обвиняването Стоименова открила спор на ползи при въпросния човек и отказала да го назначи, след което Семерджиев я заплашил с уволняване.
Още след повдигането на обвиняването предходната година Семерджиев съобщи, че получил многократни сигнали за пропуски в работата на организацията и за дефицит на редица медикаменти в аптечния бранш, а с обвиняването Стоименова просто опитвала да резервира поста си.
След днешното първо съвещание той още веднъж разяснява, че зад делото стояли ползите на фармацевтични компании , които целят да запазят облагите си, съобщи Дарик.
Семерджиев остава с мярка за неотклонение „ подписка”. Ако бъде приет за отговорен, може да получи до 5 години затвор. Следващото съвещание по делото е на 18 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР