Съдържание от Procter&Gamble Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено

...
Съдържание от Procter&Gamble Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено
Коментари Харесай

Procter&Gamble има 180 години история като иновационен пионер

Съдържание от Procter&Gamble Тази публикация е с рекламно наличие, предоставено от трета страна и не е обвързана с публицистичната политика на медията. Още по тематиката
Пазарът на интернет реклама за първи път надмина 100 млн. лева

Инвестициите са пораснали с 16% през 2017 година, демонстрират данните на IAB България
26 апр 2018
Procter&Gamble купува бизнеса със здравословни артикули на немската Merck за 3.4 милиарда евро

Придобиването ще обезпечи на американската компания съществени позиции на пазарите в Азия и Латинска Америка
19 апр 2018 Антоан Брюн пое поста на вицепрезидент на P&G за Югоизточна Европа при започване на април и ще дава отговор за стопанската и оперативната активност на американската компанията на десетте пазара в района. Брюн е в екипа на P&G от 1995 година и от този момент заема разнообразни позиции в областта на продажбите, маркетинга и мениджмънта. Работил е на пазарите на повече от 25 страни в Европа, Близкия изток, Африка и Азиатско-Тихоокеанския район, а последният му пост, преди да поеме отговорността за Югоизточна Европа, е на вицепрезидент за Австралия и Нова Зеландия.

Като част от екипа по продажби и менджмънт на Procter&Gamble сте работили допълнително от 25 страни по целия свят. Ще ни разкажете ли малко повече за професионалния си опит – от кой момент сте в компанията и на каква позиция бяхте преди?
Станах част от Procter&Gamble във Франция през 1995 година като търговски представител и в кариерата си съм бил на разнообразни позиции в областта на продажбите, маркетинга и мениджмънта. Международната ми кариера стартира през 2001 година, когато бях изместен в Турция. На другите длъжности, които съм заемал, имах опция да работя на няколко пазара в Европа, Близкия изток, Африка и Азиатско-Тихоокеанския район. Всъщност по време на професионалния ми живот в Procter&Gamble съм работил допълнително от 25 страни и живял в 4. Последният ми пост, преди да поема отговорността за Югоизточна Европа, беше вицепрезидент за Австралия и Нова Зеландия. Да работиш в международна компания, която обгръща разнообразни географски ширини и обслужва над 5 милиарда души, е прелестно странствуване без значение от ролята, която изпълняваш. България съставлява динамичен пазар и вероятностите са доста окуражаващи, защото регистрира стабилен стопански напредък, който очевидно ще продължи.

Какви ще бъдат сегашните ви отговорности? И какви са задачите ви за тази година като управител?
На новата си позиция ще управлявам клъстер от 10 пазара, в това число България, Румъния, Гърция и Сърбия, които обслужват над 50 милиона клиенти. Първият ми приоритет е да се срещна с огромните гении в " Проктър и Гембъл ", да ги изслушам, с цел да схвана какво работи добре. Югоизточна Европа е един от най-бързо разрастващите се райони в Европа през последните 2 години, по тази причина за мен е значимо да схвана и кодирам този триумф, тъй че да мога да го надградя. Във връзката си със чиновниците ще се стремя да схвана и какви благоприятни условия имаме за още по-голямо ускорение на растежа във всички пазари и какво мога да направя, с цел да оказа помощ на чиновниците да се оправят допустимо най-добре и да са задоволени в всекидневен проект.

Вторият ми приоритет е да се уверя, че предоставяме на клиентите от Югоизточна Европа най-хубавите и най-необходимите нововъведения във всяка една категория, както и че ги предоставяме по метод, който разраства цялата категория, което е от основно значение за района и за нашите дистрибутори и клиенти. Много добре знаем, че българските консуматори се стремят да пробват най-хубавите нововъведения, тъй че България сигурно ще бъде предпочитан пазар.

Третият ми приоритет е да се срещна с основни външни заинтригувани страни, като стартира с нашите дистрибутори и клиенти. Решен съм да управлявам общия напредък на всяка обособена категория. Портфолиото ни в района е доста богато и имам намерение още повече да ускоря стартирането на пазара на нововъведения с натрупваща се стойност за консуматори, клиенти и за Procter&Gamble.

На последно място, само че не и по значение, ще се концентрираме и върху локалните общности, защото се стремим да растем дружно с общностите, в които живеем и работим. Нашите марки несъмнено съставляват мощ за положително и мощ за напредък и би трябвало да си сътрудничим с Неправителствени организации и управляващите, с цел да реализираме позитивно въздействие върху общностите към нас.

Какво е смисъла на пазара в Югоизточна Европа за активността на Procter&Gamble ? Мислите ли, че има още капацитет за напредък в този район ?
Югоизточна Европа е значим район за Procter&Gamble, защото ние сме главен експортьор и снабдител на услуги за огромна част от Европа, Близкия изток и Африка. В Югоизточна Европа се намира един от нашите най-модерни и устойчиви фабрики последно потомство в целия свят - в Урлати, Румъния, и един от международните бизнес центрове.

Определено имам вяра, че този район има мощен капацитет за напредък. От макроикономическа позиция множеството пазари в района регистрират стопански напредък и причина за оптимизъм. Още повече потребителите прегръщат нововъведенията и в същото време развиват нови привички и разнообразни потребности през другите стадии от живота си. Това е прелестно за нас, защото Procter&Gamble е знак за по-добрите нововъведения, само че е и страхотна вест за цялата промишленост, защото нововъведенията са катализатор за растежа на стопанската система и категорията – новаторските пазари порастват 4 пъти по-бързо от тези, на които липсват смислени нововъведения. Kлиентите изискват по-добро обслужване от когато и да било и са привлечени от нови решения за извършване на покупки.

Как виждате пазара на бързооборотни артикули в България и каква е ролята на Procter&Gamble?
България съставлява динамичен пазар и вероятностите са доста окуражаващи, защото регистрира стабилен стопански напредък, който очевидно ще продължи. Потребителите не престават да се интересуват от възстановяване на ежедневния си живот и ще продължат да търсят марки, които им оферират по-добра стойност и смислени нововъведения, които да им разрешат да се грижат за себе си, своите фамилии и домове.

В България, както и в други страни по света, цифровата гражданска война ще продължи да се развива с висока скорост. Тоест бъдещата търговия ще бъде " многоформатна ". Големите магазини ще съществуват един до друг с кварталните магазини, онлайн магазините - с физическите такива, профилираните магазини - с универсалните. Целта ни е да продължим съдействието си с нашите сътрудници, с цел да сме сигурни, че сме покрай потребителя и потребностите на купувача с непрекъснатото развиване на средата.

Какви са главните трендове тази година във връзка с желанията на клиентите ?
Ако приказваме за трендове в търговията на дребно, преобладаващата наклонност, освен тази, само че и през последните няколко години е, че в мобилната епоха всички обичайни граници по пътя на покупките са размити. Вече няма ясни граници мeжду мястото, от което клиентът получава информация, до това, в което пазари. Технологиите преобразуваха преживяването на марката. Хората могат да проучат и купят всичко, когато и да е и на всяко място. Имайте поради, че 75% употребяват телефоните си, с цел да проучат продукта, преди да го купят, а 80% употребяват мобилни телефони по време на извършването на покупки си в магазина. Тази смяна накара потребителите да ценят прекарването повече, само че и да обръщат по-голямо внимание на стойността; клиентите изискват по-добро обслужване от когато и да било и са привлечени от нови решения за извършване на покупки. Като цяло упованията им са за безпрепятствено, безпроблемно прекарване на всеки стадий.

Освен това моделите на извършване на покупки на хората се трансформираха. Начинът, по който хората пазарят, местата, на които пазарят, и това, което чакат от прекарването, през днешния ден са доста разнообразни. Помислете си единствено, през днешния ден едно извършване на покупки продължава приблизително по-малко от 20 минути. През последното десетилетие видяхме по какъв начин честотата на извършване на покупки се усили от един път или два пъти на седмица до 24 пъти на месец. През същия интервал броят на пазарните канали, употребявани от хората, се удвои.
Кой е най-добре продаваният артикул на Procter&Gamble на локалния пазар в България? Кои са процъфтяващите категории бързооборотни артикули сега ?
Procter&Gamble обслужва българските консуматори повече от 20 години, а те ни се отблагодаряват със своето доверие и избор всеки ден. Имаме триумфи в доста категории, само че ориентировъчно бих показал перилните и почистващи препарати, където нашите марки изпъкват във образуването на бъдещето на тези категории.

Ariel от дълго време се радва на огромен триумф. Когато е показан за пръв път през 60-те години на предишния век, в най-първата си форма на прахуляк той има извънреден резултат върху ежедневния живот на дамите, като ги освобождава от тежкото пране на ръка. Оттогава до момента той се обновява непрестанно, като трансформира света на прането – пробиви в почистването и избелването с избелваща технология, въвеждането на течни препарати, опростяване на дозирането, както и усъвършенствана резистентност с последните революционни технологии на компактиране – капсулите Ariel PODs.

Fairy също е измежду най-предпочитаните от българските консуматори артикули. И неговото показване се дължи на продуктово предимство, подбудено от непрекъснати нововъведения – като илюстрация мога да посоча обстоятелството, че влагаме повече от 23 000 работни часа в основаването на нови артикули и оценяваме към 2700 разнообразни формули на година, с цел да създадем характерни разновидности с грижа за ръцете. Електронният бизнес е най-бързо растящият пазарен канал с опция за експоненциален напредък. Сега той съставлява 10% от международната търговия на дребно и пораства с 15% на година, като повече от половината консуматори на интернет в света са създали покупка онлайн през 2017 година България не е изключение - съгласно формалните данни растежът на електронната търговия през 2016 година е към 14%.

Как ще се отрази все по-голямата роля на електронната търговия върху бранша на бързооборотните артикули и подготвена ли е вашата компания за тази смяна ?
Живеем в ерата на четвъртата индустриална гражданска война, време на коренни промени, в които технологиите играят основна роля – смарт телефони, обществени медии, непрекъсната работа в мрежа 24 часа дневно, както и непрекъснат достъп до връзки. Днес потребителите повече държат в ръцете си мобилни телефони, в сравнение с четки за зъби. Понастоящем 64% от продажбите в Европа са повлияни от интернет; 75% от потребителите употребяват телефона си, с цел да потърсят продукта, който желаят да купят. Половината купуват продуктите по този метод. Когато приказваме за компания като " Проктър и Гембъл ", която доближава до над 5 милиарда консуматори по целия свят всеки ден с артикули като " Ариел ", " Памперс ", Oral B, знаем, че когато потребителите трансформират своите привички, и ние би трябвало да се променим.

Електронният бизнес е най-бързо растящият пазарен канал с опция за експоненциален напредък. Сега той съставлява 10% от международната търговия на дребно и пораства с 15% на година, като повече от половината консуматори на интернет в света са създали покупка онлайн през 2017 година България не е изключение - съгласно формалните данни растежът на електронната търговия през 2016 година е към 14%.

Потребителите са подготвени за повече и би трябвало плановете и нововъведенията ни да дават отговор на упованията на електронния бизнес – да можеш елементарно да купиш марките, на които вярваш, и да получиш бърза, евтина и безпроблемна доставка. Procter&Gamble е добре позиционирана за напредък дружно с водещите марки, които са добре пригодени за електронна търговия и без конкуренция в онлайн наличието си... и желаеме да си партнираме с всички търговци на дребно, с цел да опитвам, изпитваме и научаваме, както и да сме пионери в новите технологии и модели за даване на безупречно прекарване на електронно извършване на покупки за потребителите.

Какви са последните нововъведения на P&G и какъв е методът на компанията във връзка с нововъведенията ?
Procter&Gamble има 180 години история като иновационни " пионери " вследствие на вслушване в потребностите на хората по света и потребление на най-последните научни и софтуерни развития за създаване и непрестанно рационализиране на надеждни всекидневни артикули, които посрещат тези потребности.

Тук е значимо да загатна по какъв начин българските консуматори прегърнаха последните ни нововъведения, дано да споделя два образеца:
Първо, капсулите Ariel PODs (течни капсули на единични дози) – първият перилен препарат на единични дози с 3 отделения, който предлага по-съвършено изпиране с помощта на почистващото деяние в 3 стъпки – почиства, отстранява петната и придава искра на тъканите. Това е една устойчива форма, която оказва помощ на потребителите да спестят както перилен препарат с помощта на предварителното дозиране, по този начин и сила с помощта на по-ниската температура на пране.

Lenor е различен огромен триумф. Първоначално въодушевен от прозрението на консуматори, Lenor обезпечава на облеклата същата грижа, която съставките в козметичните артикули обезпечават на кожата, като по този метод обичаните ви облекла наподобяват като нови по-дълго време. Lenor пази влакната от трите съществени признака на стареенето, които потребителите ненавиждат – загуба на форма, обезцветяване и размъкване. Последното ни изобретение е едно напълно ново продуктово предложение - Lenor Unstoppables. Това е изцяло нова гама от ароматизатори за пране, които слагате напряко в барабана на пералнята и постигате дълготрайна прохлада!

И най-после, да поговорим за електрическата четка за зъби Oral B, която прави доста повече за устната хигиена и здраве от елементарната четка за зъби. Почиства по-добре сред зъбите, отстранява повече зъбен камък и ви оказва помощ да се грижите по-добре за венците си. Освен това при толкоз доста налични типове и характерности извънредно елементарно е да намерите това, което най-добре дава отговор на характерни потребности във връзка с устната хигиена и здраве.

Какви са целите и проектите на Procter&Gamble за българския пазар? Какви са най-големите провокации и благоприятни условия ?
Procter&Gamble е организация, която се концентрира върху потребителите, и знаем какъв брой е значимо да разбираме същински еволюиращите потребности на нашите клиенти. Това е една мощна страна, с която доста се гордеем, и ще продължим да предоставяме на българските консуматори линия от мощни продуктови нововъведения.

Пътят ни се основава на мощна ангажираност към бърз напредък дружно с локалните ни сътрудници, дистрибутори и търговци. Независимо дали са огромни или дребни компании, обичайни или онлайн, те всички имат своята роля в това да отговорим на потребностите на потребителите и купувачите. В този подтекст ще си сътрудничим с нашите клиенти, с цел да предложим на потребителите едно пленително, безупречно и удовлетворяващо прекарване – по-лесно ежедневно извършване на покупки и по-добра стойност за цялата " кошница ". Като промишленост бързооборотните артикули и търговията на дребно би трябвало да извървят дълъг път, с цел да се трансфорат приказките в хрумвания, които да разраснат категориите, да се в профил неефективното по стойностната верига, тъй че да се реализира по-добро обслужване на клиентите и разгръщане на бизнеса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР