Съд във Виетнам осъди двама американци от виетнамски произход на

...
Съд във Виетнам осъди двама американци от виетнамски произход на
Коментари Харесай

14 г. затвор за двама американци във Виетнам за опит за сваляне на правителството

Съд във Виетнам осъди двама американци от виетнамски генезис на 14 години затвор за " опит за събаряне на държавното управление " от власт, оповестява " Ройтерс ", цитирайки източник от съда.

Джеймс Нгуен и Ангел Фан са били наказани дружно с 10 съучастници, които са получили по-малки присъди. На всички обвинени са били повдигнати едни и същи обвинявания.

Фан и Нгуен бяха упрекнати в ръководството на мрежа от секрети сътрудници във Виетнам, някои от които са получили трофеи в държавното управление в сянка като " губернатор на Сайгон " или " пълководец на охранителите на националната защита ", посочи формалният уебсайт на Министерството на публичната сигурност.

Двамата са възлагали " контрареволюционни " задания на членовете на групата във Виетнам, в това число проект за лъчение на антиправителствена агитация от локални радиостанции, образуване на митинги и накърняване на имиджа на някогашния комунистически президент Хо Ши Мин .

" Останалите 10 обвинени в същото дело получиха затвор сред пет и 11 години ", означиха от съда.

Фан и Нгуен ще бъдат депортирани след изтърпяването на наказването си.

Според държавните медии двамата са работили от името на " краткотрайното национално държавно управление на Виетнам ", което е основана в американския щат Калифорния организация, ръководена от американски жители от виетнамски генезис, към момента лоялни към към този момент изчезналата страна Южен Виетнам .

Американската организация, която е обсъждана от Ханой като " терористична формация ", е изпратила Фан и Нгуен във Виетнам през февруари 2017 година, с цел да правят хипотетичните си действия по време на виетнамските национални празници, настояват от Министерството на публичната сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР