Съд в Германия наложи национална забрана за производството и продажбата

...
Съд в Германия наложи национална забрана за производството и продажбата
Коментари Харесай

Германия забрани продажбата на свързани с интернет автомобили Ford заради патентен спор

Съд в Германия наложи национална възбрана за производството и продажбата на коли Ford, които поддържат връзка с интернет. Това заяви Ройтерс, като се базира на правосъдна документи по дело за нарушение на патенти за безжични технологии.

Решението на окръжния съд в Мюнхен към момента не е правно обвързващо и може да бъде обжалвано. И с цел да стане краткотрайно изпълняем, ищецът, представляван от японската компания IP Bridge, би трябвало да внесе гаранция в размер на 227 млн. евро.

" Предмет на този правосъден спор е лицензирането на съществени патенти за LTE мрежи. Тъй като към момента не сме получили документално мнение от съда, не желаем да разясняваме този въпрос сега ", разяснява Ford решението на съда.

Съдебният спор и последвалото го решение отразяват нов кръг от напрежение сред участниците в софтуерната промишленост и производителите на коли - последните, с всеобщото внедряване на информационни технологии и технологии за автопилот, би трябвало да заплащат лицензионни такси за потреблението на патентно предпазени изобретения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР